US Open: Η Σαμπαλένκα εντυπωσιακά για 3η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αρίνα Σαμπαλένκα στα ημιτελικά του US Open
Η Αρίνα Σαμπαλένκα με τον αέρα του φαβορί νίκησε την Κινέζα, Kινγουέν Zενγκ με 2-0 σετ για την 3η διαδοχική πρόκριση στα ημιτελικά του US Open.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα με τον αέρα του Νο.1, πλέον, στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε την Κινέζα, Kινγουέν Zενγκ με 6-1, 6-4 σε 73 λεπτά και για 3η διαδοχική χρονιά θα παίξει στα ημιτελικά στο US Open.

Η Λευκoρωσίδα θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από τον τελευταίο προημιτελικό ανάμεσα στις Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Μάντισον Κις, που θα αρχίσει στις 02:00 το πρωί της Πέμπτης για την Ελλάδα και θα επιχειρήσει να φθάσει στον 2ο τελικό της καριέρας της σε Grand Slam, μετά τον θρίαμβό της στο Australian Open τον Ιανουάριο. Η Σαμπαλένκα στους προηγούμενους ημιτελικούς της ηττήθηκε από τη Λέιλα Φερνάντεζ το 2021 και πέρυσι από την πρωταθλήτρια Ίγκα Σβιόντεκ.

Απέναντι στην 20χρονη Kινγουέν Zενγκ η Σαμπαλένκα κυριάρχησε,καλά - καλά δεν πρόλαβε να ζεσταθεί και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-1 σε 27 λεπτά. Η Λευκορωσίδα με 20-4 στους πόντους προηγήθηκε 5-0, η Ζενγκ με τους δύο και μοναδικούς winners στο σετ πήρε το 6ο game, αλλά η Σαμπαλένκα σερβίροντας, έκλεισε με άνεση το σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ η Ζενγκ παρουσίασε διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Πήρε το 1ο game, τονώνοντας την ψυχολογία της, διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 3-2, όμως η Σαμπαλένκα είχε τον έλεγχο. Ισοφάρισε 4-4 με love game και στο 30-40 πέτυχε το καθοριστικό break στο 7ο game για το 4-3 και διατηρώντας το σερβίς της έφθασε στο 5-3.
Στο 9o game η Σαμπαλένκα έφθασε σε match point (30-40), με τη Ζενγκ να απαντά, μειώνοντας σε 5-4. Όμως η Σαμπαλένκα δεν είχε όρεξη για αστεία, σέρβιρε για τη νίκη και την πήρε, κατακτώντας το σετ με 6-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα