- Το γρήγορο break έφερε το 1-0 για τον Τζόκοβιτς
- Εσωσε set point και στο tie break το 2-0 ο Τζόκοβιτς
- Με δύο σερί break σήκωσε τo 24o Grand Slam
H κυριαρχία για τον Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται, νικώντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 6-3, 7-6(5), 6-3 έφθασε στους τέσσερις τίτλους στο US Open, για τον 24ο τίτλο του σε Grand Slam!
Ο 36χρονος Σέρβος στον 10ο τελικό του στο US Open, γίνεται και πάλι πρωταθλητής μετά το 2011, το 2015 και το 2018 και στην 36η παρουσία του σε τελικό Grand Slam, φθάνει τον 24ο τίτλο του.
24 and counting for Novak Djokovic! pic.twitter.com/JHBdaR98Qs
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από τον Μεντβέντεφ, για την προ διετίας ήττα του στη Νέα Υόρκη. Με τη νίκη του έφθασε στα 96 τρόπαια σε 136 τελικούς, στην καριέρα του και για 4η φορά μετά το 2011, το 2015 και το 2021 κατακτά τα τρία από τα τέσσερα majors μέσα σε μια χρονιά!
Ο τελικός κατά πολύ κρίθηκε στο 2ο σετ, που είχε διάρκεια μιας ώρας και 44 λεπτών, με τον Μεντβέντεφ να σπαταλά set point για το 1-1 και τον Τζόκοβιτς να το κατακτά στο tie break.
Το γρήγορο break έφερε το 1-0 για τον Τζόκοβιτς
Ο Τζόκοβιτς με δύο διαδοχικούς άσους κατέκτησε το εναρκτήριο game του τελικού (1-0). Με αβίαστο λάθος και διπλό λάθος και winner από τον Τζόκοβιτς, ο Μεντβέντεφ βρέθηκε στο 0-40 και ο Σέρβος με την πρώτη ευκαιρία έφθασε στο break για το 2-0.
Ο Μεντβέντεφ προσπάθησε να απαντήσει, με δυο winners προηγήθηκε 0-30, όμως ο Τζόκοβιτς με τέσσερις σερί πόντους και ξανά με άσο έκλεισε το game για το 3-0 σε 12 λεπτά και με 12-4 στους πόντους.
Ο Μεντβέντεφ που άρχισε με ποσοστό 33% στο 1ο σερβίς (3/9), μπόρεσε να μειώσει σε 3-1.
Μάχη έγιξε στο επόμενο game, σε ράλι 36 χτυπημάτων που κατέληξε σε λάθος από τον Τζόκοβιτς, έγινε το 15-30, ο Σέρβος απάντησε με δύο winners με forehand volley, με νέο winner πήρε το αβαντάζ, κατακτώντας τελικά το game, για το 4-1.
Ο Μεντβέντεφ βγάζοντας τους δύο πρώτους άσους, μπόρεσε να μειώσει σε 4-2, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει στο σερβίς τού Τζόκοβιτς, που με τον 11ο winner έκανε το 5-2. Στο 8o game o Τζόκοβιτς έφθασε σε δύο set points (30-40, αβαντάζ), όμως ο Μεντβέντεφ είχε τις λύσεις, μειώνοντας σε 5-3. Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για το σετ, προηγήθηκε 40-15 και μετά το λάθος από τον Μεντβέντεφ, το κατέκτησε με 6-3 σε 48 λεπτά.
Opening set to Djokovic!
He takes it 6-3 over Medvedev. pic.twitter.com/dXX1XeRQTx— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
Εσωσε set point και στο tie break το 2-0 ο Τζόκοβιτς
O Μεντβέντεφ τα έκανε όλα στο 1ο game του 2ου σετ, είχε τέσσερις winners, αλλά και δύο διπλά λάθη, παρόλα αυτά μπόρεσε να προηγηθεί 1-0. Ο Τζόκοβιτς είδε τον αντίπαλό του να έχει τέσσερα άστοχα χτυπήματα με το μπάκχαντ και με love game να ισοφαρίζει σε 1-1.
Τα συνεχιζόμενα λάθη του με το μπάκχαντ (επτά) ο Μεντβέντεφ τα εξισορρόπησε με την άνοδο στους winners (πέντε), κάνοντας το 2-1. Ο Τζόκοβιτς με το 2ο διαδοxικό love game, ισοφάρισε σε 2-2 και ο Μεντβέντεφ με δύο διαδοχικούς άσους πήρε νέο προβάδισμα (3-2).
O Σέρβος με δυο winners και άσο, πέτυχε νέο love game για το 3-3. Tο μπάκχαντ πρόδωσε ξανά τον Μεντβέντεφ, δίνοντας break point στον Τζόκοβιτς (30-40), όμως ο Ρώσος αποφασιστικά ανέβηκε στο φιλέ και το έσβησε. Τελικά σε game 14 πόντων ο Μεντβέντεφ το έκλεισε με άσο για το 4-3.
A 31-shot rally to Medvedev and Djokovic goes timber. pic.twitter.com/OCVq2m4Rj7
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
Ακολούθησε ένα μαραθώνιο game 13 λεπτών, ο Τζόκοβιτς υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, με τον Μεντβέντεφ να βρίσκει το 1ο break point στον τελικό, αλλά τον Τζόκοβιτς με δυο winners και λάθος από τον Ρώσο, έκανε το 4-4.
A textbook half-volley dropshot from Djokovic! pic.twitter.com/FWdx1za8mv
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
Ο Μεντβέντεφ με το πρώτο δικό του love game στον τελικό έκανε το 5-4, βάζοντας σε πίεση τον Σέρβο, αλλά ο Τζόκοβιτς βγάζοντας τέσσερις winners, ισοφάρισε εκ νέου 5-5. Σε ένα ακόμα υπέροχο game, που έβγαλε έναν απίθανο πόντο, ο Τζόκοβιτς έφθασε στο 40-40, όμως ο Μεντβέντεφ έφθασε στο 6-5.
Wow. Wow. Wow.
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
What a point from Medvedev and Djokovic. pic.twitter.com/ACead1jHzF
Η μάχη συνεχίστηκε με τον Μεντβέντεφ να φθάνει σε set point (30-40), τον Τζόκοβιτς να απαντά και στο 3ο δικό του αβαντάζ να κάνει το 6-6 για το tie break.
Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 2-0 και 3-1, ο Τζόκοβιτς προσπέρασε 4-3 και έφθασε στο 6-5 για το δικό του set point. O Mεντβέντεφ πέταξε την μπάλα στο φιλέ, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά και το 2ο σετ με 7-6(5), που είχε διάρκεια μιας ώρας και 45 λεπτών.
What a set!
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
One hour and 45 minutes later, Djokovic has a 2-set lead. pic.twitter.com/tTiPFhRihW
Με δύο σερί break σήκωσε τo 24o Grand Slam
Ο Τζόκοβιτς με ευκολία έκανε το 1-0 στο 3ο σετ και τον Μεντβέντεφ να απαντά με love game (1-1). Με δύο συνεχόμενα λάθη από τον Μεντβέντεφ, ο Τζόκβιτς έκλεισε το game για το 2-1.
O Μεντβέντεφ φάνηκε να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του και μετά το 15-15 με τρία σερί λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς με το 2ο break στον τελικό να προηγηθεί με 3-1.
Όμως δεν το εξαργύρωσε, με διπλό λάθος ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 15-40 και με το πρώτο δικό του break απέκτησε ξανά ελπίδα (2-3). Ομως και ο Ρώσος το πέταξε από το 30-0, δέχθηκε νέο break, με τον Σέρβο να κάνει το 4-2 και με love game για το 5-2 και να βρίσκεται ένα game από τον τίτλο.
Novak delivers with the backhand!
— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023
He earns the break back in the third set. pic.twitter.com/Y25LIfohr3
Ο Μεντβέντεφ βρέθηκε στο 0-30, όμως ήταν αυτός που έκλεισε με άσο το game, για το 5-3. Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για τον τίτλο, πήγε στο 40-30 και τελείωσε το σετ με 6-3 και μαζί τον τελικό έπειτα από τρεις ώρες και 16 λεπτά.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
Κόρη Καραβοκύρη
...πόσα λεφτά νάβγαλε άραγε ;; ...τό πιό σημαντικό δέν μάς λέτε...
KostasZan
ο goat του αθληματος. τοσο απλα. ο ανθρωπος που δοκιμασττηκε με αλλους 2 goat και ανταπεξηλθε. και τωρα στα 36 του, διδασκει τη νεα γενια ταλαντουχων τενιστων
PanosSparti
Κυρίες και Κύριοι, Νόβακ Τζόκοβιτς...!! Ταπεινά, σεμνά, υπομονετικά, συγκροτημένα. Μία εντελώς διαφορετική προσωπικότητα στα 36 του. Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα!!!
George Al
Το ότι πολλοί από εσάς προσπαθείτε να μειώσετε την τεράστια επιτυχία του κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένου τενίστα όλων των εποχών επειδή απλά δεν σας αρέσει η... φάτσα του με ξεπερνάει. Μην είστε μίζεροι, απολαύστε την ποιότητα ενός όμορφου σπορτ και αφήστε εκτός παρωπίδες και φανατισμούς. Το ματς ήταν υψηλότατου επιπέδου μέσα σε ατμόσφαιρα βαριά (λόγω υγρασίας και κλειστής οροφής) και είτε μας/σας αρέσει ο άνθρωπος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ τενίστας και παίζει στα 36 σαν έφηβος. Τα άλλα είναι να χουμε να λέμε. Βγείτε επιτέλους απ τη μιζέρια, αναγνωρίστε αξίες μπας κ δούμε φως σε αυτόν τον τόπο!
Βασίλης Στέφ.
Ο Μεντβεντεφ το εχασε το ματς μόνος του . Όπως το συνηθίζει καθόταν στα σέρβις του αντιπάλου πολύ μακριά και ο Τζοκοβητ το εκμεταλλεύτηκε εκανε 22 φορες σερβις volley κερδίζοντας 21 ...!! φορες τον πόντο . Έπρεπε να αλλάξει τακτική και να ερθει πιο κοντα στη base line .
replicaΒασίλης Στέφ.
λες να μην το σκέφτηκε αυτός,αλλά εσύ, επειδή δεν ήθελες να το πάρει ο νολε.
αν έπαιζε στην μπειζλαιν δεν θα είχε τις βαθειές - δυνατές επιστροφές.
κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.
δεν είναι όλοι Τζόκοβιτς να παίρνουν την μπάλα στην άνοδο και στην μπειζλαιν.
οι περισσότεροι παίζουν εκτός βασικής.
με την ίδια λογική και ο Ναδάλ που παίζει
εκεί,δεν έπρεπε να ήταν τόσο επιτυχημένος.μ
TocheGuevarareplica
Σχεδον κανεις δεν παιζει τοσο πισω ειδικα απεναντι σε παικτη που το σερβις του ειναι απο τα χειροτερα οπλα του.
ZIZOU21
Άλλοι γεννούνται με ταλέντο, άλλοι με τρομερά σωματικά χαρακτηριστικά και ο Τζόκοβιτς γεννήθηκε για να νικάει τους πάντες, πάντα!
Τελικά τα 30 δεν μοιάζουν και πολύ μακριά…
johninio
Ο Νόλε σκεφτόταν καιρό να αποσυρθεί αλλά είδε ότι οι μικρότεροι είναι αρκετά επίπεδα πιο κάτω οπότε είπε γιατί να μη σπάσει όλα τα ρεκόρ, ευκαιρία είναι.
KostasZanjohninio
φιλε ισχυει. μου το εμπιστευτηκε και εμενα αυτο. σκοπευε να σταματησει
conparjohninio
Πολύ σωστά , τού τό έχουν προτείνει ήδη οι γονείς του , αλλά όπως λές επειδή υπάρχει αρκετή μετριότητα μετά τόν Καρλίτος , γιατί νά μήν βγάλει κανένα τσουβάλι εκατομμύρια ακόμη άνετα καί μερικά slams γιά να γίνει καί τό ρεκόρ απλησίαστο πλέον.
Vegeta 7johninio
1) Αυτός είναι επίπεδα πιο πάνω, πολλοί απ' τους μικρότερους είναι σε μια χαρά επίπεδο, αλλά όχι επίπεδο big-3. Αμφιβάλλω αν ακόμα και Σάμπρας, Άγκασι θα μπορούσαν να τον κερδίσουν, έστω σε κάποια ματς. 2) Ο Αλκαράθ ΔΕΝ είναι επίπεδα πιο κάτω. Είναι πολλά επίπεδα πιο πάνω μάλιστα από τον Νόλε στα 20. Και την μόνη φορά που βρέθηκαν απέναντι σε τελικό σλαμ, τον νίκησε τον Νόβακ. Πόσο μάλλον στο Γουίμπλεντον , που ο Νόβακ κέρδισε 3 σερί τον Φέντερερ και σχεδόν κανείς δεν έδινε τύχη στον Άλκαραθ, μιας και οι εμπειρίες του από γρασίδι είναι μηδαμινές μπροστά στου Νόβακ. 3) Αν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Νόβακ, ας το καναν κι άλλοι. 4) Ποτέ δε σκεφτόταν να αποσυρθεί. Πάντα ήταν greedy με το να γράψει ιστορία. Ίσα-ίσα που ψάχνει τα μεγαλύτερα challenge. Φέτος στις αρχές είπε ότι σκέφτεται του χρόνου, γιατί ο rival του (Ράφα) τελειώνει. Αλλά ο Αλκαράθ ίσως του αλλάξει τα σχέδια. Απολαμβάνει φουλ να παίζει αντίπαλός του στα μεγαλύτερα τουρνουά και θέλει να αποδείξει ότι είναι ανώτερος ΚΑΙ απ' αυτόν. Τον βλέπει ως ίσο. Έχω χρόνια να τον δω να σκυλιάζει έτσι για Μάστερς τίτλο, όπως στο Σινσινάτι. Αν ήταν άλλος αντίπαλος, σιγά μην καθόταν να καταθέσει ψυχή και σώμα για 4 ώρες.
TocheGuevaraVegeta 7
Αλλοι δε μπορουσαν να το κανουν γιατι κανεις στα 35+ του δεν ειχε τοσο ευκολο ανταγωνισμο. Ο Σαμπρας οκ σταματησε νωρις, ο Αγκασι που επαιζε δυνατα στα 35 ειχε να αντιμετωπισει τον Ροτζερ στα καλα του, ο Ροτζερ ειχε να αντιμετωπισει Νοβακ στα καλα του, Ναδαλ ακομα στα καλα του, Μαρει, Βαβρινκα κλπ. Ο Ναδαλ εχει εναν δυνατο Νοβακ καο τραυματισμους. Ο Νοβακ δεν εχει κανεναν πλην ενος εφηβου.
Vegeta 7TocheGuevara
Θέλω έκθεση να σου απαντήσω αναλυτικά και δεν έχω χρόνο σήμερα. Θα αρκεστώ σε 2 ερωτήματα πάνω σε κάποια που έγραψες: a) ο Ρότζερ στα τελειώματα μόνο στο χώμα έχανε απ' τον Ράφα. Τον κέρδιζε σε όλα τα υπόλοιπα. Μάρει και Σταν είχαν ήδη "τελειώσει" απ' το 17. Και ναι είχε ακόμα Νόβακ στα καλά του, αλλά αυτός φταίει που δεν κέρδισε το 19. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ! Οταν είσαι καλύτερος στο 80% του ματς και παρ' όλα αυτά καταφέρνεις να χάσεις το τρόπαιο, δε φταις εσύ? Ο Τζόκοβιτς τον έχει κερδίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τον Ρότζερ, αυτή είναι η αλήθεια. Όσο και αν υποστήριζα Ρότζερ στα μεταξύ τους. Είναι ή δεν είναι χαώδης η διαφορά στο mental strength μεταξύ των 2? Β) Λες ότι ο Νόβακ δεν έχει κανέναν πλην ενός εφήβου. Ο prime Roger τότε(όχι στα 36, αλλά στο απόλυτο prime του) γιατί ήταν πελάτης του 20χρονου Ναδάλ(3-6 τα μεταξυ τους μέχρι το 2006)?
TocheGuevaraVegeta 7
A.) Εσυ τωρα μου μιλας για 2017- δηλαδη για Roger 36-39 ετων. Ενω η συγκριση θα ηταν σωστη για 2014-2017 στα mid-30s δηλαδη οπου ο Νοβακ εχει απολυτη κυριαρχια τα τελευταια 3-4 χρονια. Εκει λοιπον ο Ροτζερ ειχε φοβερους Ναδαλ και Νοβακ και οσους ανεφερα.
Για το 2019 θα συμφωνησω ηταν οριακο το ματς αλλα ας λαβουμε υπ οψιν και την ηλικια του Ροτζερ και τον αντιπαλο του (Νοβακ στα early 30s).
Για το Β.)
1. Στο prime του Φεντερερ παιξανε πανω απο τα μισα τους παχνιδια με τον νεο Ναδαλ στο χωμα δηλαδη σε μια επιφανεια οπου ειδικα ο νεος Ναδαλ δεν εχανε ουτε απο 2 παικτες μαζι. Και νεχρι το 2006 που λες απο τα 9 ματς τα 4 ηταν στο χωμα τα οποια πηρε ο ναδαλ και μετα σε hard και grass ηταν 3-2 υπερ του Φεντερερ.
2. Ο Ναδαλ επισης ηταν ο κορυφαιος teenager στην ιστορια του αθληματος
3. Τελος ειχε στυλ παιχνιδιου που ηταν counterpunch στο στυλ του Φεντερερ.
Vegeta 7TocheGuevara
A) Σήμερα έχω λίγο παραπάνω χρόνο, οπότε θα απαντήσω, έστω σε αυτά. Το 2014-17 ο Ναδάλ μόνο φοβερός δεν ήταν. Μάλλον η χειρότερη 4ετία από τα prime χρόνια του ήταν. Ειδικά η διετία 15 και 16. Το 14 ζήτημα να παιξε 2/3 της χρονιάς και είχε ήττες από Κλιζάν, Κύργιο, Αλμάγκρο, Ντάστιν Μπράουν κλπ. 15-16 ήταν πιθανότατα οι 2 χειρότερες σεζόν της καριέρας του. Το 17 πήρε μεν 2 σλαμ, αλλά αυτό κυρίως επειδή είχε εύκολες κληρώσεις και επειδή εκείνη τη σεζόν το Τουρ ήταν στο πιο χαμηλό επίπεδο που θυμάμαι ποτέ. Πήρε Μάστερς ο Τζακ Σοκ, πήρε 2 μεγάλους τίτλους ο Ντίμιτροφ και ήταν νο.3. Άσε που έχασε όλες τις φορές έχασε από τον Ρότζερ. Ο Νόβακ είχε όντως μια φοβερή 2μισαετία και αφού πήρε το Γκαρός το 16, έκατσε(είχε και θέματα με τη σύντροφο). Και μετά τραυματίστηκε και δεν υπήρχε το 2017. Σαφώς και πιστεύω ότι ο Ρότζερ θα μπορούσε τις σεζόν 14-15 να χε πάρει ακόμα περισσότερα, αρκεί να μπορούσε να νικήσει τον Νόβακ σε σημαντικά ματς. Ματς που τα χανε στην κόψη του ξυραφιού. Ματς που ο Νόβακ κατ' αντιστοιχία τα κερδίζει. B) Το θέμα είναι ότι ο Ράφα κέρδιζε τον Ρότζερ εκτός χώματος και ο Ρότζερ με εξαίρεση το Αμβούργο, ούτε που τον άγγιζε στο χώμα. Ήταν όντως προβληματικό το στιλ του Ράφα για τον Ρότζερ, αλλά φταίει και ο Ρότζερ με την εμμονή του για μικρότερη ρακέτα. Είδαμε τι έγινε το 17 με μεγαλύτερη στη backhand side. Απ' την άλλη, μόνο από Ράφα έχανε σταθερά στα καλά του. Και μετά Μάρει. Γ) Όχι, ο Ράφα ΔΕΝ ήταν ο κορυφαίος teenager, στην ιστορία. Ο Μποργκ ήταν! 3 σλαμ στα 20 και 23 τίτλους συνολικά σε μια περίοδο που χε να ανταγωνιστεί 4 τοπ-20 παίχτες όλων των εποχών (Κόνορς, Ναστάσε, Νιούκομπ και Βίλας). Και για μένα δεν είναι καν καλύτερος από Αλκαράθ, πλην χώματος. Ο Αλκαράθ είναι πολύ πιο πλήρης, έχει γίνει νο.1, έχει καλύτερο ρεκόρ στα αντίστοιχα ματς, νίκησε τον GOAT στη δεύτερη αγαπημένη του επιφάνεια(7 σλαμ) σε τελικό σλαμ με ανατροπή. Σε μια χρονιά που ο Τζόκοβιτς δεν έχασε από άλλον σε σλαμ. Και απλά ο Ναδάλ έχει 2 περισσότερα Μάστερς και τίποτα άλλο. Ποιος όμως μας λέει ότι δεν μπορεί να πάρει 2/3 μεγάλους τίτλους μέχρι το τέλος της σεζόν ο Καρλίτος(Σανγκάι, Παρίσι και ATP Finals)? Και κανέναν άλλον να μην πάρει, δεν έχεις παρά να δεις δηλώσεις all-time greats όπως ο Μάκενρο, ο Βιλάντερ, ο Ρόντικ, ο Τζόκοβιτς κοκ για τον Αλκαράθ. Άνθρωποι που ξέρουν απείρως καλύτερα το άθλημα από σένα και απο μένα και έχουν δει και τους 2 εν δράσει απ' την αρχή τους.
RED-WHITE EMPIRE 7
Για άλλη μια φορά, φάνηκε το χαμηλό επίπεδο που υπάρχει πλέον πλην Alcaraz. Ναι, ο Medvedev τον κέρδισε αλλά έκανε το τέλειο παιχνίδι στον ημιτελικό. Μία στο τόσο συμβαίνουν κι αυτά, όπως και το 2021, όπου ο Novak είχε να διαχειριστεί και το "βάρος" του calendar slam. Αυτό δεν θα μπορούσε, έχοντας δει τις δυνατότητες του, να το κάνει σε 2ο σερί παιχνίδι απέναντι στο Σέρβο ακόμα και στα 36 του. Από τη στιγμή, που πήγε ο Ρώσος τελικό, ο τίτλος είχε πάει στον Novak από τα αποδυτήρια. Καλός ο Medvedev, αλλά όπως κι όλοι οι άλλοι πλην Alcaraz, περιορισμένων δυνατοτήτων.
Stretford RRED-WHITE EMPIRE 7
ε ναι, δεν ειναι το επιπεδο οπως στα πρωτα χρονια που σαρωσε ο ροτζερ με γιγαντες οπως ο ροντικ και ο χιουιτ οι οποιοι αμφιβαλλω αν θα επαιρναν σετ απο τον χτεσινο μεντβεντεφ πχ
φοβερα επαιξε ο ρωσος και στον τελικο και χρειαστηκε ενα πικάσο, ενα βιρτουοζο ο νοβακ για να το παρει
TocheGuevaraStretford R
Καλο το παραμυθι με τα "ευκολα" χρονια του Φεντερερ. Το εχουν σπρωξει καιρο το narrative και καλα κραταει αλλα πλεον φαινεται η αληθεια. Οτι δηλαδη η τωρινη ειναι η χειροτερη απο αποψη ατομικου ταλεντου και ανταγωνισμου περιοδος στην ιστορια. Στις αρχες των 2000s ειχες Hewitt, Roddick, Agassi, Kuerten, Safin ακομα και Henman, Blake κλπ μετα απο λιγα χρονια αρχισε ο Ναδαλ να σκαει μαζι με Νοβακ και Μαρει και αλλους οι οποιοι ειναι ανετα στο επιπεδο και πανω απο κατι Τιμ, Ρουντ, Κυργιο, Αντερσον που επαιζε ο Τζοκοβιτς κατι τελικους σλαμ.
Οταν ο πιο δυσκολος-μονος σοβαρος αντιπαλος του Νοβακ ηταν το 2019 ο 39χρονος Ροτζερ, ο 35+ μετα απο 100 τραυματισμους Ναδαλ και ο εφηβος Αλκαραθ καταλαβαινεις ποιος εχει την αληθινα ευκολη περιοδο.
Δες απλα το δρομο προς τον τελικο που ειχε φετος ο Νοβακ αλλα και σε ολα τα σλαμ που πηγε στο τελικο τα τελευταια 3 χρονια. Κανε μια αναζητηση ευκολο ειναι.
Stretford RTocheGuevara
ο κουερτεν και ο αγκασι στα τελειωματα και δυο σερβερ..καλα ολα αυτα αν δεν ηταν και τοσο κυριαρχος στα μεταξυ τους με τον φεντερερ ο τζοκοβιτς που δεν εμεινε ενα πραγμα να ειναι απο πανω..και εκει ο ανταγωνισμος εφταιγε μαλλον