Τέλος εποχής για τον Τιμ στο US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ντομινίκ Τιμ
Ο Μπεν Σέλτον νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ, με τον αυστριακό να παίζει για τελευταία φορά στο US Open και στο court που έγινε πρωταθλητής το 2020.

Για τον Ντομινίκ Τιμ ο αγώνας με τον Μπεν Σέλτον στο «Arthur Ashe Stadium» αποδείχθηκε και ο τελευταίος του στο US Open. Ο 22χρονος Αμερικανός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης νικώντας τον Τιμ με 6-4, 6-2, 6-2 παίρνοντας και την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Ο Τιμ στο ίδιο κορτ έφθασε στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, όταν το 2020 έγινε πρωταθλητής στο US Open, όμως τα προβλήματα τραυματισμών δεν άφησαν τον 31χρονο παίκτη να έχει ανάλογη συνέχεια. Ο Τιμ έχει δηλώσει ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ενώ μετά το τέλος του αγώνα οι διοργανωτές τίμησαν τον παίκτη.


Με τη σειρά του ο Σέλτον θέλει να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα φθάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του US Open, μετά τον Αντρέ Αγκάσι το 2002 και το 2003.

Πέρυσι στα ημιτελικά είχε ηττηθεί από τον μετέπειτα νικητή, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στα προημιτελικά είχε νικήσει τον Φράνσις Τιάφο. Όμως οι συμπτώσεις είναι... διαβολικές. Πέρυσι στον 2ο γύρο είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντομινίκ Τιμ, που είχε αποχωρήσει μετά το 1ο σετ, ενώ και φέτος βρίσκεται στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τους Τιάφο και Τζόκοβιτς.

Από εκεί και πέρα την πρόκριση στον 2ο γύρο εξασφάλισαν οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ. Ο Ζβέρεφ νίκησε τον συμπατριώτη του, Μαξιμίλιαν Μάρτεμερ με 6-2, 6-7(5)μ 6-3, 6-2. Αντίθετα ο Ρουντ ξεπέρασε με μεγαλύτερη άνεση το εμπόδιο του Κινέζου, Μπου με 7-6(2), 6-2, 6-2.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα