Τσιτσιπάς - Κοκκινάκης 1-3: Ο Στέφανος δεν άντεξε, αποκλεισμός στο US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μάχη τεσσάρων σχεδόν ωρών, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, ηττήθηκε με 3-1 σετ κι αποχαιρέτησε από τον 1ο γύρο το US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συνδυάσει με πρόκριση την 7η παρουσία του στο US Open, έπειτα από μάχη τριών ωρών και 54 λεπτών ηττήθηκε από τον Θανάση Κοκκινάκη με 6-7(5), 6-4, 3-6, 5-7 κι αποχαιρέτησε από τον 1ο γύρο το τελευταίο χρονικά Grand Slam της χρονιάς.

Σε ένα παιχνίδι 275 πόντων ο Κοκκινάκης αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός και με πιο καθαρή σκέψη στα κρίσιμα σημεία, νικώντας τον Τσιτσιπά για πρώτη φορά και στη 2η μόλις συνάντησή τους στο tour.

H ζημιά για τον Τσιτσιπά έγινε στο 3ο σετ, όταν ένα διαφαινόμενο love game (40-0), για το 4-4, έγινε break, με τον Κοκκινάκη να κάνει το 5-3 και να κλείνει το σετ με 6-3.

Μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε να ανέβει ένα βουνό, δεν τα κατάφερε και για 3η φορά στην καριέρα του γνωρίζει τον αποκλεισμό από τον 1ο γύρο στο αμερικανικό Όπεν. Συνολικά στη Νέα Υόρκη ο Ελληνας παίκτης έχει να επιδείξει δύο μόλις παρουσίες μέχρι τον 3ο γύρο, το 2020 και το 2021.

Η τρελή ανατροπή δεν ήρθε στο tie break

O αγώνας δεν άρχισε καλά για τον Τσιτσιπά, που υπέπεσε σε τέσσερα αβίαστα λάθη στο 1ο service game, βρέθηκε στο 15-40 και τελικά δεν απέφυγε το break στη 3η ευκαιρία που βρήκε ο Κοκκινάκης.

Ο Αυστραλός έστω και δύσκολα κατέκτησε το 1ο δικό του service game, για το 2-0 και διατήρησε το προβάδισμα (3-1). Ο Τσιτσιπάς μείωσε εύκολα σε 3-2, όμως ο Κοκκινάκης απάντησε με love game για το 4-2. Με τον 6ο winner στον αγώνα ο Τσιτσιπάς έκλεισε το 7ο game (4-3).

Στο 8o game ο Κοκκινάκης με δύο διπλά λάθη... έδωσε τις πρώτες ευκαιρίς για break στον Τσιτσιπά, με τον Αυστραλό να στέλνει την μπάλα στο φιλέ στη 2η περίπτωση κι έτσι να έρχεται το 4-4.

Με διαγώνιο winner με το forehand o Τσιτσιπάς έκλεισε το 9ο game, προσπερνώντας με 5-4 και με service winner έκανε το 6-5.

Ομως ο Κοκκινάκης με love game (6-6), έστειλε το σετ στο tie break. Eκεί άρχισε με mini break και με δυο στη σειρά άσους και λάθος από τον Τσιτσιπά, ο Αυστραλός ξέφυγε με 4-0, πήγε στο 6-1, έχοντας πέντε set points, όμως η έξτρα διαδικασία είχε δρόμο. Ο Τσιτσιπάς έφθασε στο 6-5 και είχε το σερβίς, όμως ένα λάθος με το forehand έκλεισε το σετ υπέρ του Κοκκινάκη με 7-6(5) σε 68 λεπτά.

Βρήκε break στο κρίσιμο σημείο και 1-1

Ο Τσιτσιπάς άρχισε με break το 2ο σετ, όμως με τα αβίαστα λάθη το πέταξε στα σκουπίδια αμέσως μετά, με τον Κοκκινάκη να ισοφαρίζει και μετά να προσπερνά (2-1).

Στο 5ο game o Κοκκινάκης βρέθηκε σε δύσκολη θέση, 15-40, όμως βγήκε με τα συνεχόμενα αποτυχημένα backhand από τον Τσιτσιπά, για το 3-2. O Τσιτιπάς συνέχισε να κυνηγά, μετά τον Κοκκινάκη να κάνει το 4-3.

Στο 8ο game o Τσιτσιπάς είχε στιγμιαίο εκνευρισμό, βρέθηκε αντιμέτωπος με break, όμως με δυο στη σειρά winners και λάθος από τον Κοκκινάκη απέφυγε τα χειρότερα (4-4).

Στο 9ο game ήρθε το ζητούμενο για τον Τσιτσιπά, με έναν απίθανο τρόπο, στο 30-40 ο Κοκκινάκης πίστεψε πως η μπάλα θα ήταν άουτ στη λόμπα του Τσιτσιπά, έκανε λάθος υπολογισμό, έκανε την επιστροφή χωρίς να βλέπει και ο Τσιτσιπάς με smash έφθασε στο break για το 5-4. Σέρβιρε για το σετ, έφθασε στο 40-15 και το κατέκτησε με 6-4.

Από το 40-0, break και πίσω στο σκορ

Ο Τσιτσιπάς στο 3ο σετ έχασε δύο ευκαιρίες για break στο 3ο game, με τον Κοκκινάκη να βρίσκει τις λύσεις για το 2-1. Νέα ευκαιρία για break βρήκε ο Τσιτσιπάς στο 7o game, όμως πέρασε κι αυτή ανεκμετάλλευτη, με τον Κοκκινάκη να φθάνει στο 4-3.

Στο επόμενο game όλα ήρθαν τούμπα για τον Τσιτσιπά, προηγήθηκε 40-0, όμως δέχθηκε break, με τον Κοκκινάκη να κάνει το 5-3 και να σερβίρει για το σετ. Ο Αυστραλός με τον 13ο άσο έφθασε στο 40-15 και με winner έκλεισε το σετ με 6-3, βάζοντας πολύ δύσκολα στον Τσιτσιπά.

Nέο break κι αποκλεισμός

Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους χωρίς προβλήματα, το 4ο σετ έφθασε στο 2-2. Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς δέχθηκε ιατρική φροντίδα λίγων λεπτών. Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με break στο 30-40, όμως πήρε το game για το 3-2.

Στο 6ο game o Koκκινάκης απάντησε από το 0-30 για το 3-3, ενώ στο 7ο game με ένα υπέροχο backhand volley winner o Τσιτσιπάς βγήκε από τη δύσκολη θέση για το 4-3. Με love game o Τσιτσιπάς έκανε το 5-4, με τον Κοκκινάκη να ισοφαρίζει εκ νέου (5-5).

Στο 11ο game ένα διπλό λάθος και δύο λάθη με το forehand από τον Τσιτσιπά, έφεραν το break υπέρ του Κοκκινάκη, που προσπέρασε με 6-5 και σέρβιρε για την πρόκριση. Ο Αυστραλός δεν έχασε την ευκαιρία δημιούργησε διπλό mathc point και στην πρώτη ευκαιρία έκλεισε το σετ με 7-5 και πανηγύρισε την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα