US Open: Δύσκολη πρόκριση για Σβιόντεκ, εντυπωσιακή Οσάκα

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ίγκα Σβιόντεκ
Η Ίγκα Σβιόντεκ αντιμετώπισε προβλήματα στνην πρεμιέρα της στο US Open, αντίθετα εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή για τη Ναόμι Οσάκα.

Η Ίγκα Σβιόντεκ συνάντησε σθεναρή αντίσταση με αντίπαλο την Καμίλα Ραχίμοβα, μέχρι να επικρατήσει με 6-4, 7-6(6) και να μπει νικηφόρα στο US Open.

Η Πολωνή, πρωταθλήτρια προ διετίας στη Νέα Υόρκη, χρειάστηκε την ανατροπή στο tie break του 2ου σετ, η Ρωσίδα προηγήθηκε με 6-3, έχοντας τρία set points, όμως η Σβιόντεκ με πέντε πόντους στη σειρά πήρε το σετ και την πρόκριση στον 2ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Ενα Σιμπαχάρα, Νο.217, που με τη σειρά της νίκησε την Αυστραλή, Ντάρια Σάβιλ με 6-3, 4-6, 7-6(10-6).

Εντυπωσιακή ήταν στη δική της πρεμιέρα η Ναόμι Οσάκα. Η 26χρονη μετά την περσινή απουσία της επέστρεψε στο US Open, επικρατώντας επί της Γιέλενα Οσταπένκο με 6-3, 6-2.
Η Οσάκα των δύο τίτλων στο US Open (2018, 2020) πέτυχε την πρώτη νίκη της επί παίκτριας του Top 10 έπειτα από τέσσερα χρόνια. Την έκπληξη της ημέρας πέτυχε η 25χρονη Αμερικανίδα Καρολάιν Ντολχάιντ, που απέκλεισε την Ντάνιελ Κόλινς με 1-6, 7-5, 6-4.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα