US Open: Ο Φριτζ... έριξε τον Τσιτσιπά στο Νο.12

Δημήτρης Ντζάνης
Τέιλορ Φριτζ
Ο Τέιλορ Φριτζ πέρασε στα ημιτελικά του US Open και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

O Tέιλορ Φριτζ τους τελευταίους 12 μήνες το πάλευε και τελικά το κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά σε τουρνουά Grand Slam.

O 26χρονος παίκτης από τις ΗΠΑ, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-6(2), 3-6, 6-4, 7-6 (3). Ετσι μετά τους χαμένους προημιτελικούς στο περσινό US Open και φέτος στο Australian Open και το Wimbledon, σε αυτούς προσθέστε κι αυτόν στο προ διετίας Wimbledon, ο Φριτζ βρίσκεται στα ημιτελικά, μια επιτυχία που έχει αντίκτυπο και στη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Φριτζ πέρασε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Στέφανο Τσιτιπά να υποχωρεί στο Νο.12.

Οι ΗΠΑ θα έχουν φιναλίστ έπειτα από 18 χρόνια

Στα ημιτελικά ο Φριτζ θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιάφο σε έναν καθαρά αμερικανικό ημιτελικό.

Ο Τιάφο είδε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να αποχωρεί εξ αιτίας τραυματισμού στο 4ο σετ κι ενώ ο Αμερικανός είχε το προβάδισμα με 6-3, 6-7(5), 6-3, 4-1.

Ετσι οι Αμερικανοί θα έχουν δικό τους παίκτη στον τελικό του US Open για πρώτη φορά μετά το 2006 και τον Άντι Ρόντικ, που είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ. Ο Ρόντικ είναι και ο τελευταίος παίκτης που έγινε πρωταθλητής στο US Open, ήταν το 2003, όταν στον τελικό επικρατούσε επί του Χουάν Κάρλος Φερέρο με 3-0 σετ.

Αν ο Τιάφο φθάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, τότε θα ξεπεράσει κι αυτός τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη.

Να σημειώσουμε για τους Τέιλορ Φριτζ και Φράνσις Τιάφο ότι τον Απρίλιο του 2023 αποτέλεσαν τα κεντρικά πρόσωπα στο IMG Future Stars στις εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟΪ Club.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα