Πεγκούλα - Σαμπαλένκα 0-2: Άνοιξε λογαριασμό και στο US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Σε έναν τελικό με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων η Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 7-5, 7-5 και για πρώτη φορά στην καριέρα της κατακτά τον τίτλο στο US Open

H Aρίνα Σαμπαλένκα είναι πλέον πρωταθλήτρια και στο US Open, σε έναν τελικό με ανατροπές υπέταξε την αντίσταση την Τζέσικα Πεγκούλα με 7-5. 7-5 και έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Λευκορωσίδα πανηγυρίζει τον 3ο τίτλο της σε Grand Slam, μετά τις δύο σερί κατακτήσεις στο Australian Open το 2023 και τον φετινό Ιανουάριο.

Η Πεγκούλα, πρωτάρα σε τελικό Grand Slam, στο β' σετ φάνηκε να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, πετώντας την ευκαιρία να οδηγήσει τον αγώνα σε 3ο σετ.

Η Σαμπαλένκα τα χρειάστηκε από το 5-2

Η Πεγκούλα πρώτη εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για break, κάνοντας το 2-1 στο εναρκτήριο σετ, όμως η αντίδραση από τη Σαμπαλένκα ήταν άμεση. Στην πρώτη δική της ευκαιρία πήρε πίσω το break, για το 2-2 και κατακτώντας τα επόμενα τρία games ξέφυγε με 5-2, δείχνοντας έτοιμη να κλείσει το σετ.

Όμως η εξέλιξη ήταν διαφορετική, η Πεγκούλα αρχικά μείωσε σε 5-3 και στο 9o game, πέτυχε το 2ο δικό της break στο σετ, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο. Η Αμερικανίδα σέρβιρε για την ισοφάριση, προηγήθηκε 40-0 και παρότι η Σαμπαλένκα πλησίασε (40-30), το κατέκτησε για το 5-5.

Μάχη έγινε στο 11ο game, η Σαμπαλένκα αρχικά έσβησε break point και τελικά στο 4ο πλεονέκτημα η Λευκορωσίδα κατέκτησε το game, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα με 6-5.

Η Σαμπαλένκα αμέσως μετά βρήκε διπλό break point, όμως με ισάριθμα λάθη τα πέταξε, στη συνέχεια είχε άλλες δύο ευκαιρίες με αβαντάζ, όμως η Πεγκούλα άντεξε, όχι όμως και στο 5ο set point, που προήλθε από διπλό λάθος, με τη Σαμπαλένκα να κατακτά το σετ με break, 7-5.

H Λευκορωσίδα είχε 25 winners, έναντι εννέα της Πεγκούλα, όμως υπέπεσε και σε 23 αβίαστα λάθη.

Ανατροπή στην ανατροπή και τίτλος

Η Σαμπαλένκα προηγήθηκε 1-0 και μετά το διπλό λάθος από την Πεγκούλα, έφθασε στο 4ο break στον τελικό για το 2-0. Με love game η Σαμπαλένκα διεύρυνε στα πέντε το σερί των κερδισμένων game, κάνοντας το 3-0.

Κι εκεί που η Λευκορωσίδα έδειχνε ξανά κυρίαρχη, ήρθε νέα αντίδραση από την Πεγκούλα, που αρχικά σταμάτησε το σερί της Σαμπαλένκα και με τα λάθη της, πέτυχε το 3ο δικό της break για το 3-2.

Το 6ο game από το 40-0 υπέρ της Πεγκούλα, ήρθε στο 40-40, όμως η Αμερικανίδα το κατέκτησε, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Εχοντας αποκτήσει ψυχολογία η Πεγκούλα πίεσε με το παιχνίδι της τη Σαμπαλένκα, με νέο break προσπέρασε με 4-3 και διατηρώντας το σερβίς της, έκανε το δικό της 5-0, για το 5-3.

Όμως ακολούθησε η αντίδραση της Σαμπαλένκα, που ισοφάρισε σε 5-5 και διατηρώντας το σερβίς της, έκανε το 6-5.

Η πίεση είχε περάσει στην Πεγκούλα, που σέρβιρε για να μείνει στον τελικό, όμως δεν τα κατάφερε, η Σαμπαλένκα βρέθηκε στο 15-40 και στη 2η ευκαιρία με το... φονικό της forehand υποχρέωσε την Αμερικανίδα σε λάθος επιστροφή, κλείνοντας το σετ με 7-5 για την τελική επικράτηση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα