Σίνερ, Σαμπαλένκα: Μετά από 36 χρόνια το ίδιο δίδυμο κατέκτησε US Open και Australian Open την ίδια σεζόν

Δημήτρης Μύτικας
sabalenka_sinners_us_open
Αρίνα Σαμπαλένκα και Γιανίκ Σίνερ, μετά τις κατακτήσεις του τίτλου στο US Open πέτυχαν κάτι το οποίο είχε να συμβεί 36 χρόνια στο tour.

Τα Grand Slam του 2024 ολοκληρώθηκαν, έπειτα από τους τελικούς του US Open σε άντρες και γυναίκες. Γιανίκ Σίνερ και Αρίνα Σαμπαλένκα αναδείχθηκαν οι φετινοί κάτοχοι του αμερικανικού Major τουρνουά, πετυχαίνοντας κάτι το οποίο είχε να συμβεί από 1988 στο tour.

Οι κάτοχοι του φετινού US Open, Γιανίκ Σίνερ και Αρίνα Σαμπαλένκα, κατέκτησαν το δεύτερο Grand Slam μέσα στο 2024. Μάλιστα, τόσο ο Ιταλός, όσο και η Λευκορωσίδα ήταν οι νικητές και στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, στο Australian Open.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η κατάκτηση του τίτλου στο πρώτο και στο τελευταίο χρονικά Major τουρνουά της σεζόν από τον ίδιο αθλητή σε ATP και WTA έχει πέντε φορές, με την τελευταία φορά πέραν της φετινής να είναι το μακρινό 1988.

Tα δίδυμα που κατέκτησαν την ίδια χρονιά US Open και Australian Open

  • 1962: Μάργκαρετ Κορτ / Ροντ Λαβέρ
  • 1969: Μάργκαρετ Κορτ / Ροντ Λαβέρ
  • 1973: Μάργκαρετ Κορτ / Τζον Νιούκομπ
  • 1988: Στέφι Γκραφ / Ματς Βιλάντερ
  • 2024: Αρίνα Σαμπαλένκα / Γιανίκ Σίνερ
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα