Το όνειρο «έσβησε» για την Παπαμιχαήλ στο Wimbledon

Δημήτρης Ντζάνης
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο Wimbledon
H Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Βικτόρια Γκόλουμπιτς με 2-0 σετ, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό στο Wimbledon.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν μπόρεσε να φθάσει στον μεγάλο στόχο, την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon, γνωρίζοντας την ήττα από την Ελβετίδα, Βικτόρια Γκόλουμπιτς με 6-2, 7-6(5) στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου.

Απέναντι σε μια αντίπαλο που μετρούσε πέντε παρουσίες στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon, με παρουσία στα προημιτελικά το 2021, η 30χρονη Ελληνίδα είχε την ευκαιρία στο tie break του 2ου σετ να διεκδικήσει την πρόκριση στο 3ο σετ, καθώς εκεί μέτρησε η εμπειρία της Γκόλουμπιτς.

Δεν αντέδρασε στο 1ο σετ

Στο πρώτο σετ η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε 1-0 και στο 3ο game έσωσε πέντε break points, πριν το το κατακτήσει για το 2-1. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην Γκόλουμπιτς, που αρχικά ισοφάρισε 2-2 και στο 5ο game και στην 7υη συνολικά ευκαρία έκανε το break για το 3-2.

Η Παπαμιχαήλ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως μετά, όμως η Ελβετίδα με δύο σερί πόντους έκανε το 4-2, με love break «έσπασε» ξανά το σερβίς τής Παπαμιχαήλ (5-2) και με άνεση έκλεισε το σετ με 6-2, σε 43 λεπτά.

Μεγάλη μάχη στο 2ο σετ

Η Γκόλουμπιτς άρχισε με break το 2ο σετ, όμως η Ελληνίδα παίκτρια στην πρώτη ευκαιρίας της στο παιχνίδι, απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 1-1 και κατακτώντας με άνεση στο 3o game, προσπέρασε με 2-1.

Στο 5ο game η Παπαμιχαήλ βρέθηκε για άλλη μια φορά στο 0-40, όμως με διαδοχικούς πόντους έκανε το 3-2, με την Γκόλουμπιτς σε εκείνο το σημείο να μετρά 3/13 στους break points.

Η Παπαμιχαήλ διατηρώντας το σερβίς της, συνέχισε να έχει και την πρωτοπορία για το 4-3 και το 5-4, όμως η Γκόλουμπιτς «χτύπησε» στο κρίσιμο σημείο, ισοφάρισε με love game σε 5-5, μετά προηγήθηκε με 15-40 και με το 4o break στον αγώνα, προηγήθηκε με 6-5.

Η Παπαμιχαήλ τα έπαιξε όλα για όλα στο 12ο game, με δύο αβίαστα λάθη από την αντίπαλός της και έναν winner έκανε το 0-40, έχοντας τρεις ευκαιρίες να στείλει το σετ στο tie break και το πέτυχε με την 3η.

Εκεί με mini break προηγήθηκε 2-1 και 4-1, η Γκόλουμπιτς με το δικό της mini break ισοφάρισε 4-4 και προσπέρασε με 5-4 και έχοντας αποκτήσει το πλεονέκτημα, με δύο σερβίς, έφθασε στο 6-4 και σε δπλό match points, τελειώνοντας τη διαδικασία στη 2η ευκαιρία της, για να σφραγίσει το σετ με 7-6(5) και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα