Η Βοντρούσοβα έκλεισε θέση στον τελικό του Wimbledon

Δημήτρης Ντζάνης
 Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα στον τελικό του Wimbledon
Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα νικώντας την Ελίνα Σβιτόλινα με 2-0 σετ και για πρώτη φορά θα παίξει τελικό στο Wimbledon.

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι η παίκτρια που έκλεισε πρώτη θέση στον τελικό του απλού γυναικών στο Wimbledon.

Η 24χρονη Τσέχα νίκησε την Ελίνα Σβιτόλινα με 6-3, 6-3 και το Σάββατο (15/7) θα επιστρέψει στο κεντρικό γήπεδο για τον πρώτο της τελικό στο Wimbledon και τον 2ο στην καριέρα της, μετά το Roland Garros το 2019.

Η Βοντρούσοβα γίνεται η πρώτη unseeded παίκτρια που θα παίξει τελικό στην εποχή της open era, από το 1968 και μετά, στο Wimbledon. Παράλληλα έγινε η 1η Τσέχα μετά την Πέτρα Κβίτοβα το 2014, που θα διεκδικήσει τον τίτλο στις γυναίκες.

Η Βοντρούσοβα έκανε πρώτη break στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 3-2, η Σβιτόλινα ισοφάρισε σε 3-3, όμως στη συνέχεια η Τσέχα με επτά games στη σειρά προηγήθηκε με 6-3, 4-0.

Η Σβιοτόλινα με δύο διαδοχικά break επέστρεψε στο σετ (4-4), όμως στο επόμενο game δέχτηκε break και η Βοντρούσοβα έκλεισε το σετ στο σερβίς της για το 6-3, φθάνοντας στην πρόκριση.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα