Ρουσουβουόρι - Τσιτσιπάς 3-1: Πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κακός με αντίπαλο τον Έμιλ Ρουσουβουόρι, ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο στο Wimbledon.

Η πορεία για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο απλό ανδρών στο Wimbledon, τελείωσε ξανά γρήγορα, ο Φινλανδός Έμιλ Ρουσουβουόρι έφθασε σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του με 7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3 και για πρώτη φορά θα παίξει στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ο Ρουσουβουόρι, Νο.87 πριν από το τουρνοουά, νίκησε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά, που με τη σειρά του στην 7η απόπειρά του για κάτι σπουδαίο στο Wimbledon μένει ξανά εκτός συνέχειας νωρίς, έχοντας να επιδείξει τις πορείες μέχρι τον 4ο γύρο το 2018 και πέρυσι.

Για τον Ελληνα παίκτη καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος που χάθηκε το 2ο σετ, στο θρίλερ του tie break. Παρότι μείωσε άνετα σε 2-1, ο Τσιτσιπάς δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο 4ο σετ, μόλις δέχθηκε το break στο 6o game, ξέμεινε -κυρίως-από πνευματικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά υπάρχει πλέον η συμμετοχή του στο διπλό με τον αδελφό του Πέτρο και η ολοκλήρωση του αγώνα με τους Αργεντινούς Γκονζάλεζ και Μολτένι. Η συνέχεια του αγώνα για τον 1ο γύρο θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) στο court 4 με το σκορ να είναι στο 7-6, 3-3 υπέρ τωβν Γκονζάλεζ/Μολτένι.

Κακή αρχή και χαμένο tie break

Ο αγώνας άρχισε με τους παίκτες να διατηρούν εύκολα το πρώτο τους service game (1-1), όμως ο Ρουσουβουόρι στην πρώτη ευκαιρία και μετά το λάθος από τον Τσιτσιπά, έκανε το break (2-1) και με love game προηγήθηκε με 3-1.

Ο Τσιτσιπάς με δύο άσους ισοφάρισε σε 30-30, όμως ο Φινλανδός βρήκε νέο break point, με τον Έλληνα παίκτη να μειώνει σε 3-2.

Με το πρώτο δικό του love game o Τσιτσιπάς μείωσε εκ νέου σε 4-3, όμως ο Φινλανδός χωρίς να κινδυνέψει έγραψε το 5-3. Με νέο love game o Τσιτσιπάς έμεινε στη διεκδίκηση του σετ (5-4). Στο 10ο game ο Ρουσουβουόρι προηγήθηκε 30-0, όμως μετά άρχισε τα απανωτά λάθη με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει το break (5-5) και με love game να προσπερνά με 6-5.

Ο Φινλανδός έστειλε το σετ στο tie break, άρχισε με mini break, προηγήθηκε 3-1 και 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς προσπέρασε 5-4. Όμως ο Ρουσουβουόρι έφθασε πρώτος σε set point (6-5), μετά το λάθος από τον Τσιτσιπά, είχε νέα ευκαιρία στο 7-6 και με winner στην ευθεία κατέκτησε το εναρκτήριο σετ με 7-6(6).


Διπλό λάθος στο tie break και 0-2

Ο Τσιτσιπάς βρήκε break point (30-40), όμως με δύο αβίαστα λάθη και μια χαμένη επιστροφή, πέταξε την ευκαιρία στο 1ο game του 2ου σετ. Iσοφάρισε εύκολα σε 1-1 και 2-2, όμως με δύο σερί αβίαστα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Ρουσουβουόρι να κλείσει το 5ο game (3-2).

Στο 6ο game o Tσιτσιπάς με forehand winner, «έσβησε» break point, πριν ισοφαρίσει σε 3-3. Με ευκολία ο Ελληνας παίκτης ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Ρουσουβουόρι βρίσκοντας το τρόπο έφθασε στο 5-4.

Έχοντας 11 περισσότερους winners (16-7) ο Τσιτσιπάς στο 2ο σετ, ισοφάρισε 5-5, όμως συνέχισε να κυνηγά τον αντίπαλό του (6-5). Βγάζοντας τρεις σερί άσους στη σειρά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 6-6, για νέο tie break.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-2, όμως με διπλό λάθος έδωσε ελπίδα στον Ρουσουβουόρι (4-3). Ο Φινλανδός ισοφάρισε 4-4, ο Τσιτσιπάς έφθασε σε set point (6-5), με δυο λάθη του έδωσε το set point στον Ρουσουβουόρι, το «έσβησε» με άσο, όμως ο Φινλανδός είχε νέα ευκαιρία στο 8-7.

Το θρίλερ συνεχίστηκε, ο Τσιτσιπάς είχε δύο ευκαιρίες να κλείσει το σετ (9-8, 10-9), ο Ρουσουβουόρι με δύο άσους προσπέρασε 11-10 και ο Τσιτσιπάς με διπλό λάθος πρόσφερε το δώρο στον Φιναλνδό, που πήρε και το 2ο σετ με 7-6(10).

Με συνοπτικές διαδικασίες το 2-1

O Τσιτσιπάς αφού έσβησε break point εκμεταλλεύτηκε την πρώτη δική του ευκαιρία στο 4ο game, για το 3-1 και με love game ξέφυγε με 4-1 στο 3ο σετ και 5-3. Σέρβιρε για το σετ και μετά το 0-30 με άσο και δύο winners έφθασε στο set point, κατακτώντας το με 6-3.

Κακή συνέχεια και αποκλεισμός

Ο Ρουσουβουόρι άρχισε με τρεις winners το 4ο σετ (1-0), με τον 18ο άσο και δύο winners απάντησε ο Τσιτσιπάς για το 1-1. Οι παίκτες διατηρώντας με άνεση το σερβίς τους έγινε το 2-2.

Στο 5ο game o Ρουσουβουόρι μετά το 30-30, είχε τις λύσεις για το 3-2. Αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε δύσκολη θέση (15-40), έσβησε το πρώτο break point, όχι όμως και το 2ο, με τον Φινλανδό να ξεφεύγει με 4-2.

Με love game o Ρουσουβουόρι έκανε το 5-2, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-3, όμως μέχρι εκεί, ο Φιναλνδός δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία, με love game έκανε το 6-3 και πανηγύρισε την πρόκριση στα φάση των «32».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα