O Αλκαράθ στον τελικό για τη διατήρηση του τίτλου του στο Wimbledon

alcaraz_wimbledon
Ο Κάρλος Αλκαράθ έκλεισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του απλού ανδρών στο Wimbledon, επικρατώντας επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ οδεύει ολοταχώς για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Wimbledon, o 21χρονος Ισπανός μετά το πρώτο σετ κυριάρχησε στον ημιτελικό επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 6-7(1), 6-3, 6-4, 6-4 και έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής (14/7).

Ο αντίπαλός του θα αναδειχθεί από τον αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Λορέντσο Μουζέτι, με τον Αλκαράθ να στοχεύει στον 2ο τίτλο του στο Wimbledon και τον 4ο σε Grand Slam, μετά τις νίκες του στο US Open το 2022 και στο φετινό Roland Garros. To αξιοσημείωτο για τον Αλκαράθ είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει ηττηθεί, όποτε έχει παίξει σε τελικό Grand Slam.

O Αλκαράθ γίνεται ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 25 χρόνια, εκτός του Big 4, που θα παίξει στον τελικό του Roland Garros και του Wimbledon την ίδια χρονιά. Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε το πρώτο το back to back σε τελικούς του Wimbledon σε ηλικία 21 ετών, ενός μήνα και πέντε ημερών, ο Αλκαράθ το πετυχαίνει σε ηλικία 21 ετών, δύο μηνών και επτά ημερών.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και πέρυσι, έτσι και τώρα βλέπει η πορεία του στα ημιτελικά του Wimbledon να σταματά πάνω στον Αλκαράθ. Καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη του τελικού ήταν το break που πέτυχε ο Αλκαράθ για να προηγηθεί με 3-1 στο 2ο σετ.

Αυτό τον βοήθησε να ελέγξει τον αγώνα, κάτι που σημείωσε και ο ίδιος στην on court δήλωσή του, λέγοντας: «Άρχισα πολύ νευρικά, κυριαρχούσε στον αγώνα, έπαιζε υπέροχο τένις. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά προσπάθησα να διώξω τα νεύρα στην αρχή του δεύτερου σετ. Ήταν πραγματικά ωφέλιμο να προηγηθώ με 3-1, μετά μπόρεσα να παίξω το δικό μου παιχνίδι και να απολαύσω τον αγώνα λίγο περισσότερο. Προσπάθησα να πετύχω υπέροχα σουτ, κινήθηκα καλά, οπότε γενικά πιστεύω ότι έπαιξα πολύ καλό ματς».

Ο Αλκαράθ τελείωσε τον ημιτελικό με 55 winners, κατακτώντας το 73% (47/64) των πόντων από το 1ο σερβίς, υπέπεσε σε 37 αβίαστα λάθη, όμως πέτυχε έξι break, σε 15 ευκαιρίες.

Ο Μεντβέντεφ, που είχε το απόλυτο στα break points (3/3), είχε πιο φτωχή επίδοση στους winners (31), είχε λιγότερα αβίαστα λάθη (31), όμως στα κρίσιμα σημεία δεν μπόρεσε να επιβληθεί. Ο Αλκαράθ για να προκριθεί στον τελικό έτρεξε περισσότερο, καλύπτοντας 4.355 μέτρα, έναντι του Μεντβέντεφ (4.053μ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα