Κρεϊτσίκοβα - Παολίνι 2-1: Η Τσέχα πρωταθλήτρια στο Wimbledon

H Mπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα νικώντας την Τζασμίν Παολίνι με 2-1 σετ κατέκτησε τον τίτλο στο μονό γυναικών στο Wimbledon και τον 2ο στην καριέρα της σε Grand Slam.

Η Mπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα μετά το διπλό γυναικών, έγινε πρωταθλήτρια και στο μονό γυναικών στο Wimbledon, με την Τσέχα να νικά την Τζασμίν Παολίνι με 6-2, 2-6, 6-4.

Μετά το Roland Garros το 2021 η Κρεϊτσίκοβα κατακτά τον τίτλο και στο Wimbledon, εκεί όπου μετρά δύο τίτλους και στο διπλό, με συμπαίκτρια την Κατερίνα Σινιάκοβα, το 2018 και το 2021.

Παράλληλα, για δεύτερη διαδοχική χρονιά παίκτρια από την Τσεχία στέφεται πρωταθλήτρια στο τουρνουά, καθώς πέρυσι η Μαρκέτα Βοντρούσοβα νίκησε την Ονς Ζαμπέρ με 6-4, 6-4.

Η Τζασμίν Παολίνι μετά τον τελικό στο Roland Garros, έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία για τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, καθοριστικό σημείο για την Ιταλίδα, το διπλό λάθος στο 7ο game του 3ου σετ, που σήμαινε break και προσπέρασμα για την Κρεϊτσίκοβα.

Η Κρεϊτσίκοβα άνετα το 1ο σετ

Mέσα σε έξι λεπτά η Κρεϊτσίκοβα πέτυχε break, στην πρώτη ευκαιρία, ακολούθησε love game και με 8-1 πόντους η Τσέχα έκανε με άνεση το 2-0. Η Παολίνι βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με δύο break points στο 3ο game, όμως αυτή τη φορά είχε τις λύσεις για να μειώσει σε 2-1.

Η Κρεϊτσίκοβα μετά το 40-40 με δύο σερί πόντους έκλεισε το 2ο service game στον τελικό για το 3-1, έχοντας 11/12 στο 1ο σερβίς. Η Παολίνι συνέχισε τα λάθη, βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με break point και στέλνοντας την μπάλα στο φιλέ, η Κρεϊτσίκοβα ξέφυγε με 4-1. Η Τσέχα χωρίς προβλήματα έκανε το 5-1 και με love game έφθασε στο 6-2 σε 35 λεπτά.

Η Παολίνι απάντησε με το ίδιο νόμισμα

Το 2ο σετ άρχισε, όπως το 1ο, αλλά από την ανάποδη. Η Παολίνι με αποφασιστικότητα, πετυχαίνοντας το 1-0, εκμεταλλεύτηκε την 1η ευκαιρία για breaκ και με 8-3 πόντους προηγήθηκε 2-0. Η Ιταλίδα φάνηκε να καθαρίζει εύκολα τo 3ο game (40-15), όμως η Κρεϊτσίκοβα βρήκε break point που δεν εκμεταλλεύτηκε και την Παολίνι να ξεφεύγει με 3-0.

Η Κρεϊτσίκοβα άρχισε με διαδοχικά διπλά λάθη (0-30) και βρέθηκε στο 15-40, με τέσσερις στη σειρά πόντους μείωσε σε 3-1 και στη συνέχεια σε 4-2. Η Παολίνι έφθασε στο 5-2 και με break κατέκτησε το σερ για το δικό της 6-2 σε 35 επίσης λεπτά.

Το διπλό λάθος που έγειρε τον τίτλο στην Κρεϊτσίκοβα

Η Παολίνι ξεκίνησε με love game το 3ο σετ, η Κρεϊτσίκοβα ακολούθησε με τον ίδιο τρόπο για το 1-1. H Iταλίδα διατήρησε με άνεση το σερβίς της για το 2-1 και η Κρεϊτσίκοβα με νέο love game, έκανε το 2-2.

Με το 2ο δικό της love game στο σετ, η Παολίνι προηγήθηκε 3-2, με την Κρεϊτσίκοβα να απαντά για το 3-3. Η Τσέχα βρήκε ευκαιρία για break στο επόμενο game (30-40, αβαντάζ) και με την Παολίνι να υποπίπτει σε διπλό λάθος το πέτυχε, προσπερνώντας με 4-3.

Με love game η Τσέχα έφθασε στο 5-3, η Παολίνι μείωσε σε 5-4 και ο τελικός κορυφώθηκε στο 10ο game, με την Παολίνι να σπαταλά δύο ευκαιρίες για break και την Κρεϊτσίκοβα στην 3η δική της ευκαιρία να τελειώνει το σετ με 6-4 και μαζί τον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα