Σάκκαρη - Κονταβέιτ: Δυο φίλες μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Σάκκαρη - Κονταβέιτ: Δυο φίλες μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους (vids)
Η Μαρία Σάκκαρη θ' αντιμετωπίσει την Τετάρτη (03:30, Cosmote Sport 9) την πολύ καλή της φίλη Ανέτ Κονταβέιτ με την νικήτρια να παίρνει το εισιτήριο για το WTA Finals της Γουδαλαχάρα.

Η Μαρία Σάκκαρη και η Ανέτ Κονταβέιτ είναι δυο "παλιές" καλές φίλες αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγες ώρες (03:30) στον ημιτελικό του WTA Finals της Γουδαλαχάρα η φιλία τους θα μείνει εκτός ... κορτ.

Η Ελληνίδα και η Εσθονή γνωρίζονται από τότε που έπαιζαν στα τουρνουά Futures αλλά στον ημιτελικό που δίνει πρόκριση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας τους δεν χωρούν συναισθηματισμοί.

Καλές σέρβερ και οι δυο, διανύουν την καλύτερη χρονιά της καριέρας τους και οι δυο αλλά σε λίγες ώρες μόνο μια θα είναι στον τελικό.

Ο 12ος αγώνας τους!

Από το 2016 έως το 2021 οι δυο τους σε επίπεδο WTA έχουν παίξει 11 παιχνίδια! Από αυτά τα 6 τα κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη και τα άλλα 5 η Ανέτ Κονταβέιτ.

Ξέρει πολύ καλά η μια το παιχνίδι της άλλης και σίγουρα ο ημιτελικός θα είναι θέμα... ημέρας και λαθών. Η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο6 κόσμου και η Ανέτ Κονταβέιτ στο Νο8.

Μέσα στο 2021 έπαιξαν 4 φορές και έχουν από 2 νίκες.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σκληρή επιφάνεια) αλλά και στην Μαδρίτη (χώμα) και η Ανέτ Κονταβέιτ στη Μελβούρνη (Grampians Trophy) και στον τελικό του Ostrava Open.

Φορμάρισμα εις διπλούν

Η Μαρία Σάκκαρη μέσα στο 2021 έχει ήδη 3 μεγάλους ημιτελικούς. Στο Roland Garros όπου είχε ματς πόιντ, στο US Open και έρχεται και ο 3ος στο WTA Finals.

Η Ανέτ Κονταβέιτ από την άλλη κέρδισε 4 τίτλους! Μόνο η Άσλεϊ Μπάρτι έχει περισσότερους. Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο πέτυχε ένα μοναδικό καρέ!

Ξεκίνησε στο Κλίβελαντ στις 28/8, πήρε τίτλο στην Οστράβα στις 26/9, στην Μόσχα στις 24/10 και στο Κλουζ στις 31/10.

Τα τρία τελευταία ήταν σε indoor hard επιφάνεια αλλά και στο WTA Finals (σκληρή επιφάνεια αλλά ανοιχτό κορτ) έχει 2 νίκες κόντρα σε Πλίσκοβα και Κρεϊτσίκοβα.

Από μικρή στα βάσανα

Η Ανέτ Κονταβέιτ που είναι κόρη προπονήτριας τένις και ο πατέρας της είναι υπεύθυνος στο λιμάνι του Ταλίν είναι 25 ετών αλλά από μικρή έδειξε τα δόντια της.

Θα φτάσει σε προημιτελικό Juniors στο Roland Garros και το 2012 στον τελικό Juniors του US Open. Τον πρώτο τίτλο τον κέρδισε στο Ταλίν σε επίπεδο ITF.

@Photo credits: Twitter Ostrava Open

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα