Σάκκαρη - Σάσνοβιτς 2-0: Με εντυπωσιακό τρόπο στα προημιτελικά στο Βερολίνο

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη απλά και ξεκπούραστα μέσα σε 65 λεπτά νίκησε την Αλακσάντρα Σάσνοβιτς με 6-2, 6-1 για να προκριθεί στην οκτάδα στο 500άρι τουρνουά στο Βερολίνο.

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 65 λεπτά για να νικήσει την Αλακσάντρα Σάσνοβιτς με 6-2, 6-1 και να προκριθεί στην οκτάδα στο 500άρι τουρνουά στο Βερολίνο.

Εκεί την Παρασκευή (23/6) η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα για μια θέση στα ημιτελικά και από τη στιγμή που το μεγάλο όνομα στο κάτω μέρος του ταμπλό, Ελενα Ριμπάκινα έχει αποκλειστεί, τα πάντα είναι ανοικτά.

Η Σάκκαρη μετέτρεψε την πρώτη της συνάντηση με τη Σάσνοβιτς στο tour σε μια ξεκούραστη πρόκριση. Η 28χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε εντυπωσιακά, μετέτρεψε το 0-30 σε 1-0 και αμέσως μετά με love game, έφθασε στο break (2-0) και κατακώντας τους 12 από πρώτους 15 πόντους του αγώνα, έφθασε στο 3-0 σε οκτώ λεπτά.

Η Σάσνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 3-1, όμως σε όσες περιπτώσεις απείλησε τη Σάκκαρη, δεν τα κατάφερε. Η Ελληνίδα «έσωσε» break point πριν κάνει το 4-1 και στο 7ο game, πριν κάνει το 5-2 και με break να κλείσει το σετ με 6-2 σε 35 λεπτά.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 2ο σετ, η Σάσνοβιτς στο 1ο game δεν εκμεταλλεύτηκε δύο αβαντάζ για break, η Σάκκαρη με άσο έκανε το 1-0, με δικό της break έφθασε στο 2-0 και με άνεση ξέφυγε με 3-0.

Η Σάσνοβιτς μείωσε σε 3-1, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Σάκκαρη, που με τρία στη σειρά games και με τον 7ο άσο της, έκλεισε το σετ και τον αγώνα με 6-2, 6-1.


Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Κουντερμέτοβα-Αλεκσαντρόβα
Γκαρσία-Κβίτοβα
Σάκκαρη-Βοντρούσοβα
Αβανεσιάν-Βέκιτς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα