Και η Σβιόντεκ κατά της WTA για το πρόγραμμα: «Αδύναμη η ηγεσία της ομοσπονδίας»

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ιγκα Σβιόντεκ σε συνεντευξη Τύπου
Η Ιγκα Σβιόντεκ πήρε κι αυτή θέση κατά του προγραμματισμού των βραδινών αγώνων στο Tour.

Το Νο1 του κόσμου πήρε θέση μετά τις Ριμπάκινα, Πεγκούλα και Σαμσόνοβα για τον τρόπο που προγραμματίζουν τα ματς οι διοργανωτές, εξουθενώνοντας τους αθλητές, εστιάζοντας κυρίως στα βραδινά ματς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει παιχνίδια να τελειώνουν στις 2 ή στις 3 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, με τους νικητές να καλούνται να παίξουν ξανά την επόμενη ημέρα.

Η Σβιόντεκ αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ριμπάκινα που στο Μόντρεαλ έπαιξε ένα ματς ως τις 3 τα ξημερώματα και το πρωί στον ημιτελικό , ενώ η Σαμσόνοβα έπαιξε ημιτελικό και τελικό με δύο ώρες διαφορά.

«Καταλαβαίνω ότι ο καιρός είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όμως μάλλον θα έπρεπε να εστιάσουμε λίγο στην υγεία των αθλητών γιατί παίζουν κάθε εβδομάδα. Το tour έχει μεγάλη ένταση, συνεχή ταξίδια και δεν έχεις ούτε δύο ημέρες να ηρεμήσεις. Θα ήταν καλό στο μέλλον να εστιάζουμε στους αθλητές, ειδικά του χρόνου όπου θα υπάρχουν περισσότερα υποχρεωτικά και μεγαλύτερα σε διάρκεια τουρνουά» είπε αρχικά το Νο1 του κόσμου.

«Είναι λίγο ερασιτεχνικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει την κατάσταση η WTA. Δεν θα πω για τους εκάστοτε διοργανωτές. Η ηγεσία δείχνει αδύναμη αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση, την οποία ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Σε Ρώμη και Μαδρίτη έπαιξα τέσσερα παιχνίδια που τελείωσαν γύρω στα μεσάνυχτα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τα τηλεοπτικά, αλλά ζήτησα από την WTA να δώσει στοιχεία για την βραδινή τηλεθέαση και δεν τα έδωσε ποτέ. Θα ήθελα να μάθω πόσοι κάθονται να δουν παιχνίδι που ξεκινά στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα… Θυμάμαι η Αρίνα (Σαμπαλένκα) έπαιξε αργά την πρώτη ημέρα και μετά δεν πρόλαβε να αναρρώσει κι έχασε εύκολα. Ζήτησα να παίξω την δεύτερη ημέρα, αλλά με ήθελαν για δεύτερο ματς στο βραδινό πρόγραμμα. Κόσμος μου λέει ότι βλέπει το πρώτο απογευματινό ματς, αλλά δύσκολα θα κάτσουν να δουν και το δεύτερο» πρόσθεσε η Σβιόντεκ.

Να τονιστεί πως πρόσφατα και ο Τζόκοβιτς έθιξε το θέμα, ζητώντας να ξεκινά το πρόγραμμα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, με αφορμή το ίδιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Wimbledon.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα