Σινσινάτι: Παράλληλα οι μάχες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη με Χουρκάτζ και Μούχοβα

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Μαρία Σάκκαρη σε άμυνα στο Σινσινάτι
Στις 19:30 αναμένονται οι δύο αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη για την φάση των «16» στο Σινσινάτι.

Οι Αμερικανοί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αποφάσισαν να βάλουν την ίδια ώρα τα παιχνίδια του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Αμφότεροι θα αγωνιστούν στα δεύτερα παιχνίδια γύρω στις 19:30, με τον Στέφανο να παίζει στο κεντρικό γήπεδο με αντίπαλο τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ. Ο Πολωνός απέκλεισε χθες τον κάτοχο του τίτλου, Μπόρνα Τσόριτς και σήμερα παίζει με τον περσινό φιναλίστ, με τον οποίο σε εννέα παιχνίδια έχει κερδίσει μόλις τα δύο.

Ο Στέφανος μετρά επτά νίκες σε βάρος του Πολωνού, όλες σε σκληρή επιφάνεια (και τα εννέα ματς έχουν γίνει σε σκληρή επιφάνεια σε κλειστό ή ανοιχτό γήπεδο). Και οι δύο νίκες του Χουρκάτζ έχουν έρθει σε ανοιχτό γήπεδο, με την μία το 2019 στον Καναδά και την δεύτερη το 2021 στο Μαϊάμι. Το εντυπωσιακό είναι πως στην Αμερικανική ήπειρο το ρεκόρ είναι 0-2 για τον Πολωνό, που οπουδήποτε αλλού παίξει με τον Στέφανο, χάνει.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Ποπίριν και Ρουσουβουόρι, οι οποίοι παίζουν στις 18:00 σε άλλο γήπεδο.

Να σπάσει την παράδοση με την Μούχοβα θέλει η Σάκκαρη

Οσον αφορά την Σάκκαρη, την ίδια ώρα στο Porsche Court, θα αντιμετωπίσει έναν… κακό μπελά της. Η Καρολίνα Μούχοβα, η οποία την έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες χρονιές στο Roland Garros, βρίσκεται ξανά στον δρόμο της. Μετράει μάλιστα τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Μαρίας (3-1 το μεταξύ τους ρεκόρ), αλλά αυτό θα είναι το πρώτο τους παιχνίδι σε σκληρή επιφάνεια όπου η Σάκκαρη ευνοείται.

Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πεγκούλα και Μπούζκοβα στα προημιτελικά.

Απόψε θα γίνουν όλα τα ματς για την φάση των «16» σε άνδρες και γυναίκες, με τους Αλκαράθ και Τζόκοβιτς να παίζουν στο κεντρικό γήπεδο μετά τον Τσιτσιπά, ενώ στις 18:00 θα γίνει το σπουδαίο ματς μεταξύ Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, για να ακολουθήσει ο αγώνας της Σβιόντεκ με την Ζενγκ.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της ημέρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα