Τένις: Η Σάκκαρη στο Νο2 του ταμπλό στην Γουαδαλαχάρα, κράξιμο στην WTA για τις απουσίες

Κώστας Ευθυμιάδης
To κεντρικό γήπεδο στην Γουαδαλαχάρα
Μόνο οι Ζαμπέρ και Σάκκαρη θα συμμετέχουν από το Top10 στο 1000αρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα που βάσει ονομάτων θεωρείται το χειρότερο των τελευταίων ετών, ωστόσο δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σταρ αποφάσισαν να απέχουν.

Σφοδρή κριτική έχει δεχτεί η WTA από αθλητές και φίλους του τένις, καθώς το 1000αρι τουρνουά στην Γουαδαλαχάρα την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών.

Στα 1000αρια κατά… 99% βλέπουμε όλες τις τενίστριες απο το Top10, ωστόσο στο Μεξικό θα εμφανιστούν μόνο δύο: Το Νο7 (Ζαμπέρ) και το Νο9 (Σάκκαρη).

Οι υπόλοιπες αποφάσισαν να μην κατέβουν για δύο βασικούς λόγους: Ο ένας επειδή το 1000αρι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δεν νιώθουν έτοιμες να παίξουν σε αυτό το επίπεδο, μόλις δύο εβδομάδες μετά από grand slam, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος τραυματισμού. Ο δεύτερος γιατί έβαλαν ένα μεγάλο τουρνουά, μία εβδομάδα ακριβώς πριν το Ασιατικό τουρ και το να πάνε από το Μεξικό στην Ιαπωνία και την Κίνα απευθείας για αγώνες, είναι… αυτοκτονία.

Γι’ αυτό και γίνεται μαζική επίθεση στην WTA για την ιδέα της να βάλει το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα τώρα κι όχι πριν το WTA Finals που θα γίνει επίσης στο Μεξικό (Κανκούν) στα τέλη Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία για όλες τις άλλες να διεκδικήσουν το τρόπαιο και πολύτιμους βαθμούς. Για την Σάκκαρη είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού έχει να υπερασπιστεί 620 βαθμούς αφού πέρυσι είχε παίξει στον τελικό με την Πεγκούλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα