Γκαρσία - Σάκκαρη 0-2: Ασταμάτητη και πρόκριση στα ημιτελικά στο Τόκιο

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Καρολίν Γκαρσία με 6-2, 6-2 και έκλεισε ραντεβού με την Τζέσικα Πεγκούλα στα ημιτελικά του τουρνουά στο Τόκιο.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, νικώντας την Καρολίν Γκαρσία με 6-2, 6-2 και πέρασε στα ημιτελικά στο 500άρι τουρνουά στο Τόκιο, όπου το Σάββατο (30/9) θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Σάκκαρη μετρά επτά σερί νίκες στo tour και μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας νικά την Καρολίν Γκαρσία με χαρακτηριστική άνεση, καθώς είχε προηγηθεί το 6-3, 6-0 στα ημιτελικά του τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα.


Ξεκίνημα με δύο σερί break και άνετα το 1-0 η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη στην πρώτη της ευκαιρία έφθασε σε break στο εναρκτήριο game του αγώνα και διατηρώντας το σερβίς της προηγήθηκε 2-0.

Στο 3ο game η Γκαρσία αρχικά έσωσε τρία break point και έπειτα από τέσσερις ισοπαλίες με διαγώνιο forehand winner έφθασε σε νέο break και στο 3-0.

Η Σάκκαρη αντιμετώπισε break point (30-40), τον «έσβησε» και με άσο και λάθος της Γκαρσία έκανε το 4-0.

Η Γκαρσία από το 15-30 βρήκε τις λύσεις και με τρεις σερί πόντους κατέκτησε το πρώτο της game στον αγώνα. Με άσο και με δύο winners η Σάκκαρη από το 15-30, κατάκτησε το service game για το 5-1.

Στο 7ο game η Σάκκαρη έφθασε σε αβαντάζ και set pοint, που δεν εκμεταλλεύτηκε, με την Γκαρσία να μειώνει σε 5-2.

Η Γαλλίδα ό,τι winner έβγαζε τον χαλούσε αμέσως μετά με αβίαστο λάθος, βγάζοντας εκνευρισμό, η Σάκκαρη δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία, βρήκε νέο set point στο 40-30 και με την Γκαρσία να χάνει τη βασική γραμμή έκλεισε το σετ με 6-2 σε 44 λεπτά.

Κυρίαρχη και στο 2ο σετ

Βγάζοντας τρεις άσους η Γκαρσία έκανε το 1-0 στο 2ο σετ, με άσο και λάθος επιστροφή από την Γκαρσία η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σάκκαρη προηγήθηκε 0-30 και 30-40, η Γκαρσία έχασε τη βασική γραμμή για να έρθει το 3o break στον αγώνα και το προσπέρασμα για την 28χρονη Ελληνίδα με 2-1 στο 2ο σετ.

Αμέσως μετά η Γκαρσία προηγήθηκε 15-40, όμως η Σάκκαρη με ψυχραιμία και χαμόγελο, κράτησε το σερβίς της για το 3-1.

Με το πρώτo love game στον αγώνα η Σάκκαρη έκανε το 4-2 και με την εκνευρισμένη Γκαρσία να συνεχίζει τα λάθη, η Ελληνίδα πέτυχε νέο break για το 5-2.

Ακόμα και όταν η Γκαρσία είχε μια τελευταία ευκαιρία στο 15-40, η Σάκκαρη με τέσσερις σερί πόντους κατέκτησε το σετ με 6-4, εξασφαλίζοντας και την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα