Ζενγκ - Σάκκαρη 2-0: Πρόωρος αποκλεισμός στη Ζενγκζού

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν καλή απέναντι στην Κινγουέν Ζενγκ, ηττήθηκε με 2-0 σετ και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο στο500άρι τουρνουά στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κινγουέν Ζενγκ, γνώρισε την ήττα με 7-6(2), 6-3 και μαζί τον αποκλεισμό στο 500άρι τουρνουά στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

Η 28χρονη Ελληνίδα δεν είχε λύσεις απέναντι στην 21χρονη Κινέζα, που είχε 13 άσους (αλλά και πέντε διπλά λάθη), με τη Ζενγκ να κατακτά το 1ο σετ στο tie break, όμως να είναι φανερά ανώτερη στο 2ο και να φθάνει δίκαια στην πρόκριση στα προημιτελικά.

Χαμένο σετ στο tie break

Οι παίτριες άρχισαν τον αγώνα με love game (1-1), όμως στο 3ο game με σμας η Ζενγκ προηγήθηκε 2-1 και με τη Σάκκαρη να χάνει με το φόρχαντ τη βασική γραμμή, έφθασε στο break και στο 2-1.

Η Σάκκαρη βρέθηκε με αβαντάζ και δικό της break point, όμως η Ζενγκ έφθασε στο 3-1. Από το 0-30 η Σάκκαρη με τέσσερις σερί πόντους μείωσε εκ νέου (3-2), όμως και στο 6ο game σπατάλησε τις ευκαιρίες της: Προηγήθηκε 15-40, όμως η Ζενγκ με άσο και winner ισοφάρισε και στη συνέχεια πήρε το game για το 4-2.

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Σάκκαρη, όταν από το 15-40 με σερί πόντους μείωσε σε 4-3. Και πάλι η Σάκκαρη, από διαδοχικά λάθη από τη Ζενγκ, προηγήθηκε με 15-40, όμως αυτή τη φορά το λάθος με το μπάκχαντ στην ευθεία από την Κινέζα, έφερε το break και την ισοφάριση (4-4).

Η Ελληνίδα παίκτρια διατηρώντας το σερβίς της προσπέρασε με 5-4, με τη Ζενγκ να μη συμφωνεί με την απόφαση του διατητή, στον πόντο που έδωσε το αβαντάζ στη Σάκκαρη.

Στο επόμενο game και στο 15-30 ήταν η σειρά για τη Σάκκαρη να αμφισβητήσει την απόφαση του διαιτητή, που θα την έφερνε σε διπλό set point, με τη Ζενγκ τελικά να κάνει το 5-5.

Η Σάκκαρη με το 2ο love game στο παιχνίδι προηγήθηκε με 6-5, με τη Ζενγκ μετά το 2ο αβαντάζ και λάθη από τη Σάκκαρη να κάνει το 6-6, στέλνοντας το σετ στο tie break.

Η Ζενγκ ξεκίνησε με μίνι breaκ, προηγήθηκε 3-0, η Σάκκαρη μείωσε 3-2, όμως η Κινέζα με τέσσερις διαδοχικούς πόντους πήρε τη διαδικασία και το σετ με 7-6(2) έπειτα από 68 λεπτά.

Κυρίαρχη Ζενγκ στο 2ο σετ

Με τις παίκτριες να κατακτούν με άνεση το σερβίς τους άρχισε το 2ο σετ (1-1). Με τη Ζενγκ να κάνει δύο διπλά λάθη η Σάκκαρη βρέθηκε σε break point (30-40), αλλά δεν τον εκμεταλλεύτηκε, με την Κινέζα να διατηρεί το προβάδισμα (2-1).

Η Σάκκαρη με love game ισοφάρισε σε 2-2, με τη Ζενγκ να κρατά την πρωτοπορία 3-2. Αμέσως μετά με δυο winners και ένα λάθος από τη Σάκκαρη η Κινέζα προηγήθηκε 0-40 και με love game, πέτυχε το break για το 4-2 και σε κρίσιμο σημείο στο 7ο game με άσο (τον 11ο) και λάθος από τη Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2.

Η Ζενγκ έφθασε στο 30-40 και σε match point, η Σάκκαρη με winner τον «έσβησε» και μετά από δύο αβαντάζ έκλεισε το game, μειώνοντας σε 5-3.

Όμως δεν υπήρξε συνέχεια, η Ζενγκ σέρβιρε για τη νίκη, προηγήθηκε 40-0 και με τον 13ο άσο στον αγώνα έκλεισε το game, το σετ με 6-3 και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα