Σιμόνα Χάλεπ: «Πρόκειται για νοθεία, ξέρω ότι είμαι "καθαρή"»

Δημήτρης Ντζάνης
simona_halep
Η Σιμόνα Χάλεπ μίλησε για την περιπέτεια ντόπινγκ, έχοντας τεθεί σε προσωρινή αναστολή από τον Οκτώβριο του 2022, αναμένοντας το πόρισμα από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.

Η Σιμόνα Χάλεπ τρεις μήνες μετά την ποινή αποκλεισμού για τέσσερα χρόνα για χρήση απαγορευμένης ουσίας και παρατυπίες στο Βιολογικό της Διαβατήριο, παραχώρησε συνέντευξη από το Παρίσι στο Euronews.

H 32χρονη Ρουμάνα, νικήτρια στο Roland Garros το 2018 και στο Wimbledon το 2019, υποστηρίζει την αθωότητά της και τονίζει πως πρόκεται για νοθεία.

Μάλιστα έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Tένις και περιμένει την τελική απόφαση από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, τον Φεβρουάριο που θα δώσει συνέχεια ή τέλος στην καριέρα της.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

*Περιγράψτε μου ποια είναι η ψυχική σας κατάσταση αυτή τη στιγμή;

«Ήταν ένα σοκ, όταν έλαβα το γράμμα, ότι το τεστ ούρων μου, μόνο το τεστ ούρων, βγήκε θετικό με πραγματικά μια εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα ουσίας, απαγορευμένης ουσίας. Ήμουν πάντα κατά του ντόπινγκ, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό σε όλη μου τη ζωή να κάνω κάτι τέτοιο. Αγωνίστηκα με το συναισθηματικό κομμάτι, επειδή ήταν πολύ βαρύ στους ώμους μου».

*Έχετε λάβει ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης στο διαδίκτυο, πώς αντιδράσατε σε αυτό;

«Η υποστήριξη ήταν καταπληκτική, πράγμα που σημαίνει πολλά. Ξέρω ότι είμαι "καθαρή". Έλαβα πολλά καλά μηνύματα και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω να παλεύω κάθε μέρα, να καθαρίσω το όνομά μου και να δείξω ότι δεν έκανα κάτι λάθος.

Οι παίκτριες επίσης, που είναι αντίπαλοι, έδειξαν επίσης την υποστήριξή τους και το εκτιμώ πολύ γιατί σημαίνει πολλά. Επίσης είχα τόσο μεγάλη υποστήριξη από θρύλους του τένις και επίσης μιλούσαν δημόσια για μένα. Όλα αυτά με βοηθούν να παραμείνω δυνατή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να παλέψω για να καθαρίσω το όνομά μου».


* Η Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Tένις βασίστηκε αποκλειστικά στις απόψεις τριών διαφορετικών ομάδων ειδικών, ποια είναι η γραμμή υπεράσπισης που ακολουθείτε;

«Λοιπόν, ναι, το είπαν αυτό, αλλά είναι πολύ ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για νοθεία. Τρεις ημέρες πριν από τη "θετικό" τεστ ούρων, ήμουν αρνητική σε εξέταση αίματος και ούρων και σε αυτές τις τρεις ημέρες δεν θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι παράνομο. Δεν ήταν πρόθεσή μου και δεν ήταν ποτέ η πρόθεση να κάνω κάτι λάθος. Εκανα πολλές, πάρα πολλούς ελέγχους αίματος και όλοι ήταν αρνητικοί. Έτσι, αισθάνομαι σίγουρη για την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο)».

*Ορισμένες από τις επικρίσεις που έχουν ασκηθεί εναντίον σας αφορούν τον Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος τον τελευταίο μήνα παραδέχτηκε την ευθύνη, λέγοντας, "ναι, η ομάδα μας έκανε λάθος". Πώς είναι η σχέση ανάμεσά σας τώρα;

«Μακάρι να μπορούσε να το είχε κάνει λίγο νωρίτερα. Όταν βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση, ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί πάντα εμπιστευόμουν τις ομάδες μου, τις προηγούμενες ομάδες και όλους με τους οποίους συνεργάζομαι και ήμουν πάντα ανοιχτοί να μάθω από τους ανθρώπους.

Για αυτό προσλαμβάνεις άτομα, επειδή χρειάζεσαι τις πληροφορίες. Έτσι, πάντα τον εμπιστευόμουν αυτό και η εμπιστοσύνη μου έχει "σπάσει" λίγο αυτή τη στιγμή. Και στο μέλλον, δεν ξέρω πώς θα είναι, αν μπορώ να εμπιστευτώ ξανά, μάλλον πρέπει να μάθω, είναι η αρχή μου αν προσλάβεις κάποιον και συνεργαστείς, πρέπει να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης».

*Αν η απόφαση που θα λάβει το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο είναι εναντίον σας, θα είναι ουσιαστικά το τέλος της καριέρας σας;

«Νομίζω ναι, γιατί τέσσερα χρόνια θα είναι πολλά, για την ηλικία μου τουλάχιστον. Και για έναν αθλητή που κάνει αυτό το πράγμα κάθε μέρα για 25 χρόνια και αφιέρωσε τη ζωή του στο τένις και στον αθλητισμό δεν ξέρω πώς θα είναι και για κάτι που δεν φταίω εγώ, είναι ακόμα πιο καταστροφικό».

Αν η απόφαση του CAS είναι προς όφελός σας, θα επιστρέψετε εδώ στο Παρίσι, ίσως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Φυσικά. Αυτό είναι το όνειρό μου. Ξέρω ότι δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για αυτό, αλλά το ονειρεύομαι γιατί το Παρίσι είναι η πόλη των ονείρων μου. Κέρδισα το Roland Garros εδώ όταν ήμουν junior, άρα όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς, και θα είναι εκπληκτικό να επιστρέψω στο γήπεδο, ό,τι κι αν γίνει. Αλλά θέλω απλώς να είμαι στο γήπεδο, επειδή εκεί ανήκω και νιώθω ότι θέλω να το ξανακάνω».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα