Κιρστέα - Σάκκαρη 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση, αποκλεισμός στο Άμπου Ντάμπι

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απογοητευτική απέναντι στη Σοράνα Κιρστέα, ηττήθηκε με 6-2, 6-1 και αποκλείστηκε στη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά στο Αμπου Ντάμπι.

Η παρουσία για τη Μαρία Σάκκαρη στο 500άρι τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι ήταν ιδιαίτερα σύντομη και συνάμα απογοητευτική, ήττα από τη Ρουμάνα, Σοράνα Κιρστέα με 6-2, 6-1 και μαζί ο αποκλεισμός από τη φάση των «16».

Η Σάκκαρη παρουσιάστηκε χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι της, χωρίς ψυχολογία, έκανε πολλά λάθη (είχε έξι διπλά λάθη), «πέταξε» έξι ευκαιρίες για break, δίνοντας συνέχεια στις κακές εμφανίσεις της.

Στην αντίπερα όχθη η 33χρονη Ρουμάνα ήταν ουσιαστική εκεί που χρειάστηκε, κυριάρχησε και έφθασε στην 3 νίκη καριέρας επί της Σάκκαρη σε τέσσερα παιχνίδια, πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε.

Η Κιρστέα έκανε το 1-0 στο 7o set point

Η Σάκκαρη άρχισε με λάθη στο 1ο γκέιμ, μάλιστα με διπλό λάθος έδωσε break point στην Κιρστέα, που με winner έκανε το 1-0.

Η Κιρστέα αν και δυσκολεύτηκε, στο δεύτερο αβαντάζ διατήρησε το σερβίς της για το 2-0. Η Σάκκαρη συνέχισε να μην έχει ρυθμό, παρίτι βρέθηκε στο 40-30 και στο αβαντάζ, τα διαδοχικά έφεραν την Κιρστέα με δεύτερο διαδοχικό break για το 3-0. Και το πρώτο love game στον αγώνα από τη Ρουμάνα, έφερε το σκορ στο 4-0, με τους πόντους να είναι στο 21-11.

Η Σάκκαρη κατέκτησε το πρώτο της game στo παιχνίδι, όμως με νέο love game η Κιρστέα έκανε το 5-1. Μάλιστα η Ρουμάνα στο επόμενο game είχε έξι set points, (0-40 και τρία αβαντάζ), όμως η Σάκκαρη δεν παραδόθηκε, μειώνοντας σε 5-2.

Η 29χρονη Ελληνίδα είχε την ευκαιρία να φέρει μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλό της, προηγήθηκε 0-40, όμως η Κιρστέα με διαδοχικούς winners ανέτρεψε την κατάσταση, και στο 7ο set point πήρε το σετ με 6-2 σε 41 λεπτά.

Ίδια κακή εικόνα και στο 2ο σετ

Το 2ο σετ άρχισε, όπως και το πρώτο. Η Σάκκαρη συνέχισε στο ίδιο χωρίς ρυθμό παιχνίδι, η Κιρστέα πέτυχε break και διατηρώντας το σερβίς της έκανε το 2-0.
Η Σάκκαρη με love game κράτησε την επαφή στο σκορ (2-1), όμως συνέχισε να πετά break points, η Κιρστέα από το Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με την Κιρστέα να προηγείται 15-40 και να φθάνει στο 4ο break στον αγώνα μετά το 3o αβαντάζ ξέφυγε με 4-1.

H 6η ευκαιρία για break point από τη Σάκκαρη κατέληξε στο φιλέ για το 5-1, με την Κιρστέα αυτή τη φορά να φθάνει εύκολα σε διπλό match point, κλείνοντας το σετ με 6-1 και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα