Η Πεγκούλα έσωσε πέντε match points και πήρε τον τίτλο στο Βερολίνο

Δημήτρης Ντζάνης
Η Πεγκούλα έσωσε πέντε match points και πήρε τον τίτλο στο Βερολίνο
Η Τζέσικα Πεγκούλα έσωσε πέντε match points με αντίπαλο την Αννα Καλίνσκαγια και επικράτησε στον τελικό του τουρνουά του Βερολίνου με 2-1 σετ, για τον πρώτο της τίτλο στο χορτάρι.

Η Τζέσικα Πεγκούλα έσωσε όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε match points με αντίπαλο την Άννα Καλίσνκαγια, για να επικρατήσει με 6-7(0), 6-4, 7-6(3) και να κατακτήσει τον τίτλο στο 500άρι τουρνουά του Βερολίνου.

Για την 30χρονη Αμερικανίδα είναι ο 5ος τίτλος στην καριέρα της και πρώτος στο χορτάρι, ένας τίτλος που ήρθε στο δεύτερο τουρνουά μετά την επιστροφή της στα πλευρά, που την ανάγκασε να χάσει τη χωμάτινη περίοδο.

Η 25χρονη Καλίνσκαγια έχασε στο 3ο σετ πέντε ευκαιρίες για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας της. Αρχικά στο 5-4 και με την Πεγκούλα στο σερβίς, η Ρωσίδα προηγήθηκε 15-40, είχε δύο φορές και το αβαντάζ, με την Αμερικανίδα να μένει στον τελικό και στις τέσσερις περιπτώσεις. Η 5η ευκαιρία για την Καλίνσκαγια ήρθε στο 12ο game και στο 30-40, με την Πεγκούλα να οδηγεί το σετ στο tie break και εκεί να κατακτά το σετ και τον τίτλο.

H Πεγκούλα παρέμεινε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, η Καλίσνκαγια παρά την ήττα της, συνεχίζει την άνοδό της, ο ερχομός του 2024 τη βρήκε στο Νο.77, στο Βερολίνο ανάβηκε άλλες επτά θέσεις και πλέον φιγουράρει στο Νο.17.

Η Μαρία Σάκκαρη παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της, διατηρήθηκε έστω και οριακά στο Νο.9, με διαφορά μόλις τεσσάρων πόντων από την Ονς Ζαμπέρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα