Σάκκαρη - Νιμέγιερ 1-2: Πρόωρος αποκλεισμός και στο Μπαντ Χόμπουργκ

Η «κατάρα» του 1ου γύρου συνεχίστηκε για τη Σάκκαρη και στο 500άρι τουρνουά στο Μπαντ Χόμπουργκ, ήττα από τη Γερμανίδα, Γιούλε Νιμέγιερ με 2-1 σετ και νέος αποκλεισμός.

Μετά το Roland Garros και το Βερολίνο, η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε από τον 1ο γύρο και το 500άρι τουρνουά στο Μπαντ Χόμπουργκ, με τη Γερμανίδα, Γιούλε Νιμέγιερ να επικρατεί με 2-6, 6-2, 7-6(4) και να δίνει ραντεβού με την Πάουλα Μπαντόσα στη φάση των «16».

Η Σάκκαρη από το 2021 μέχρι σήμερα, σε τέσσερις περιπτώσεις είχε διαδοχικούς αποκλεισμούς από τον 1ο γύρο σε δύο τουρνουά, τώρα για πρώτη φορά αποχαιρετά τρία στη σειρά τουρνουά από τον 1ο γύρο.

Το απογοητευτικό για την Ελληνίδα παίκτρια είναι ο τρόπος που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, έχοντας σώσει match point στο 12ο game του 3ου σετ, στο tie break και με το σκορ στο 5-4 υπέρ της Νιμέγιερ, υπέπεσε σε δύο διαδοχικά διπλά λάθη.

Η Νιμέγιερ την τελευταία στιγμή αντικατέστησε την Ιταλίδα, Ελιζαμπέτα Κοτσαρέτο και τέθηκε αντίπαλος της Σάκκαρη για πρώτη φορά στο tour. H Σάκκαρη πήρε με άνεση το 1ο σετ, όμως μετά όλα άλλαξαν, έχασε τη συγκέντρωσή της, άρχισε τα λάθη και έδωσε τον ευκαιρία στην 24χρονη Γερμανίδα (Νο.96) να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα και στο τέλος να τα καταφέρει.

Δυνατό ξεκίνημα και άνετο 1-0

Η Σάκκαρη ξεκίνησε τον αγώνα με break στο σερβίς της Νιμέγιερ και με ευκολία έκανε το 2-0. Η Σάκκαρη χωρίς προβλήματα πήρε και το 2ο service game (3-1), με τη Νιμάγιερ με βάση δύο καλά σερβίς στο 40-40 του 5ου game να μειώνει σε 3-2.

Με την Ελληνίδα παίκτρια να μην αφήνει περιθώρια στη Νιεμέγιερ για το 4-2. Η Γερμανίδα με διπλό λάθος έδωσε break point στη Σάκκαρη, που το εκμεταλλεύτηκε για το 5-2. Στο 6ο game η Νιμέγιερ βρήκε τις δικές της πρώτες ευκαιρίες για break στο 15-40, η Σάκκαρη είχε τις λύσεις, αλλά χρειάστηκε το 4ο set point και με άσο να κατακτήσει το σετ με 6-2.

Ο διακόπτης γύρισε και 1-1

Με τις παίκτριες να διατηρούν το σερβίς τους το σκορ έγινε 2-1 υπέρ της Νιμέγιερ. Στο 4ο game η Σάκκαρη βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση (15-40) και αυτή τη φορά δεν απέφυγε το break (3-1).

Η Σάκκαρη είχε άμεσα την ευκαιρία να πάρει πίσω το break (30-40), όμως συνεχόμενα λάθη έφεραν τη Νιμέγιερ στο 4-1 και μετά στο 5-2. Και όχι μόνο αυτό, η Σάκκαρη έχοντας εκνευριστεί, συνέχισε τα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλό της με break να κατακτήσει το σετ με 6-2.

Δύο σερί διπλά λάθη και ήττα

Η Σάκκαρη βγάζοντας τρεις άσους, ισοφάρισε σε 1-1 στο ξεκίνημα του 3ου σετ, με τη Γερμανίδα να έχει love game για το 2-1.

Τα πράγματα πήγαν να γίνουν πιο δύσκολα στο επόμενo game, με τη Σάκκαρη από το 40-15 να βρίσκεται αντιμέτωπη με break point, αλλά έστω και με δυσκολία να κάνει το 2-2.

Η Νιμέγιερ με winner, έκλεισε το 5ο game (3-2) και τη στιγμή που η Σάκκαρη συνέχιζε να μην έχει ηρεμία στο παιχνίδι της, η Γερμανίδα με νέο break ξέφυγε με 4-2.

Στο 7ο game, τα δεδομένα άλλαξαν. Η Σάκκαρη αρχικά πέταξε δύο σερί break points στο 30-40 και τελικά στο 2ο αβαντάζ «έσπασε» το σερβίς της Νιμέγιερ μειώνοντας σε 4-3.

Ομως τα νέα λάθη από τη Σάκκαρη έδωσαν την ευκαιρία στη Νιμέγιερ να πετύχει νέο break για το 5-3. H Γερμανίδα σέρβιρε για τη νίκη, αλλά άρχισε με τη σειρά της τα αβίαστα λάθη και τη Σάκκαρη να βγάζει νέο break, μειώνοντας σε 5-4.

Με τη Νιμέγιερ να δείχνει σημάδια κόπωσης, η Σάκκαρη έστω και με δυσκολία έφθασε στο πρώτο ζητούμενο, το 5-5. Παρότι η Σάκκαρη είχε περισσότερες δυνάμεις και από το 40-15, ισοφάρισε 40-40, η Νιμέγιερ κράτησε το σερβίς της για το 6-5.

H Σάκκαρη είχε το σερβίς, όμως είδε τη Νιμέγιερ να έχει match point (30-40), το «έσβησε», ισοφάρισε σε 6-6 και όλα κρίθηκαν στο tie break. H Γερμανίδα προηγήθηκε 3-0, η Σάκκαρη με δύο σερί mini break μείωσε σε 3-2, ισοφάρισε σε 3-3, όμως δεν προσπέρασε (3-4).

Η Νιμέγιερ σερβίροντας έκανε το 5-3, όμως μετά έκανε το λάθος (4-5). Η Σάκκαρη πήρε σειρά για το σερβίς, όμως ήρθαν τα δύο διαδοχικά λάθη και ο αποκλεισμός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα