Τένις: Προκρίθηκε στον τελικό η Σαμπαλένκα με επίδειξη δύναμης

Newsroom
sabalenka
Στον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι προκρίθηκε η Αρίνα Σαμπαλένκα κυριαρχώντας της Ίγκα Σβιόντεκ με 6-3, 6-3 στον πρώτο ημιτελικό του αμερικανικού Masters.

Μετά τις δύο ήττες στους τελικούς σε Ρώμη και Μαδρίτης, η Αρίνα Σαμπαλένκα πήρε τη νίκη κόντρα στη Ίγκα Σβιόντεκ με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι.

Στο πρώτο σετ η Αρίνα Σαμπαλένκα ξεκίνησε πολύ καλά ούσα πολύ γρήγορα με δύο games προβάδισμα. Βέβαια, η Σβιόντεκ πήρε πίσω το break της Λευκορωσίδας (2-1) και στη συνέχεια έφερε το σετ στα ίσα (2-2). Η Σαμπαλένκα βρήκε ξανά το προβάδισμα και στο 6ο game πραγματοποίησε ένα ακόμη... σπάσιμο στο σερβίς της Πολωνής για να πάρει στη συνέχεια διαφορά τριών games (5-2). Η Νο.1 του κόσμου μείωσε, με τις μπάλες στα χέρια, αλλά η Σαμπαλένκα τελείωσε το σετ με 6-3 για να πάρει προβάδισμα στον ημιτελικό.

Η Λευκορωσίδα κυριάρχησε στο δεύτερο σετ, φτάνοντας πολύ γρήγορα να προηγείται με 5-1 της Σβιόντεκ έχοντας κάνει δύο breaks. Στο 7o game η Νο.3 του κόσμου βρέθηκε με 7 match points με την Σβιόντεκ να τα σβήνει όλα και να κρατάει το σερβίς της (5-2). Η Σαμπαλένκα σέρβιρε για το ματς, βρίσκοντας ακόμη δύο match points τα οποία... καθάρισε η Πολωνή για να κάνει το break και να μειώσει σε 5-3.

Στο 9ο game η Σβιόντεκ είχε τις μπάλες στα χέρια για να μειώσει σε 5-4, ωστόσο η αντίπαλός της έφτασε στο 10ο match point, το οποίο ήταν καθοριστικό για να κατακτήσει και το δεύτερο σετ με 6-3 και να πανηγυρίσει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά. Στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα σε Τζέσικα Πεγκούλα και Πάουλα Μπαντόσα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα