Σάκκαρη: Κίνδυνος πτώσης εκτός 15άδας στην παγκόσμια κατάταξη

Δημήτρης Μύτικας
sakkari_us_open
Άσχημα τα νέα για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία μετά την απόσυρσή της από το τουρνουά στην Γουαδαλαχάρα είναι πολύ πιθανό μετά από πολύ καιρό να βρεθεί κάτω από 15η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το απόγευμα της Παρασκευής (5/9) έγινε γνωστό πως η Μαρία Σάκκαρη δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά στην Γουαδαλαχάρα, ελέω του τραυματισμού της στον ώμο ο οποίος δεν της επέτρεψε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη διοργάνωση Μεξικό.

Η εξέλιξη αυτή μόνο δεν είναι για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κινδυνεύει να πέσει κάτω από την 15άδα στο Ranking της WTA, καθώς θα χάσει τους βαθμούς που κέρδισε πέρυσι από το τουρνουά το οποίο κατέκτησε.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Σάκκαρη πρόκειται να χάσει τους βαθμούς που είχε λόγω της απουσίας της στη διοργάνωση του Μεξικό, με την απώλεια να φτάνει τετραψήφιο αριθμό. Αυτό σημαίνει πως από τους 3515 βαθμούς και το Νο.10 της κατάταξης όπου θα βρίσκεται τη Δευτέρα (9/9), η Ελληνίδα θα πέσει στους 2515 βαθμούς, συγκομιδή που ενδέχεται να την στείλει εκτός 15άδας.

Σημειώνεται πως η μείωση βαθμών της Μαρίας Σάκκαρη θα γίνει στις 23/9, ημερομηνία που τελείωσε πέρυσι το τουρνουά στην Γουαδαλαχάρα, το οποίο φέτος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα