Σάκκαρη: H αναμενόμενη πτώση στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης

Δημήτρης Ντζάνης
sakkari_us_open
Η Μαρία Σάκκαρη χάνοντας τους βαθμούς από το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα και με τα αποτέλεσματα στο 500άρι της Σεούλ, έχασε οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.17.

Μαρία Σάκκαρη από τη στιγμή που δεν ταξίδεψε στο Μεξικό για να αγωνιστεί στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα για να υπερασπιστεί τον τίτλο στο 1000άρι -πέρυσι- τουρνουά, ήταν φυσικό να έχει πτώση στην παγκόσμια κατάταξη.

Σε συνδυασμό με την απουσία της από το κορτ, εξ αιτίας του προβλήματος στον ώμο, το ζητούμενο για τη Σάκκαρη ήταν πού θα βρισκόταν; Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας η 29χρονη Ελληνίδα παίκτρια βρισκόταν στο Νο.9 και στο τέλος αυτής θα βρεθεί στο Νο.17.

Από τη βαθμολογία της αφαιρέθηκαν 899β. από την απουσία της στη Γουαδαλαχάρα, και σε συνδυασμό με το πώς κύλησε το 500άρι τουρνουά στη Σεούλ, η Σάκκαρη έχασε οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι Ντάρια Κασάτκινα και Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, που θα παίξουν στον τελικό στη Σεούλ, καθώς και οι Λουντμίλα Σαμσόνοβα και Ντιάνα Σνάιντερ με την πορεία τους στο τουρνουά στη Νότια Κορέα, είναι οι τέσσερις παίκτριες που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα και ξεπέρασαν τη Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια, που δεν θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο 1000άρι τουρνουά στο Πεκίνο, έχει να παίζει από τις 26 Αυγούστου και τον αγώνα με την Κινέζα, Γιαφάν Γουάνγκ στον 1ο γύρο του US Open, όταν αποχώρησε μετά το 1ο σετ.

Η Σάκκαρη για τελευταία φορά ήταν σε ανάλογη θέση (Νο.18) στις 10 Αυγούστου 2021, στις 27 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς μπήκε για πρώτη φορά στο Τop 10 (No.10) και δεν βρέθηκε ποτέ έξω από αυτό, με εξαίρεση το Νο.11 για μια εβδομάδα στις 19 Φεβρουαρίου 2024.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα