Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τσελίδης φόρεσε το χάλκινο, άνοιξε λογαριασμό για την Ελλάδα

Ο τσελιδης

bet365

Ο Θόδωρος Τσελίδης έγραψε ιστορία, νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90κ. στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατάφερε και έφθασε σε αυτό που ονειρεύτηκε στην πορεία της ημέρας στο Παρίσι, την κατάκτηση μεταλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 28χρονος τζουντόκα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. , υπέταξε και τον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλικαι χάρισε στην Team Hellas το πρώτο της μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Ο πόντος που κέρδισε με βαζάρι στα 3:15 πριν από την ολοκλήρωση του τετράλεπτου, αποδείχθηκε.... χρυσός για τον Τσελίδη.

Τι κι αν το πρωί άρχισε την προσπάθειά τους ως Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη, αγώνα με τον αγώνα ΄αγωνιζόταν σαν «λιοντάρι», άρχισε να το πιστεύει όλο και περισσότερο, ειδικά μετά τη μοναδική ήττα στον προημιτελικό. Μετά χρειάστηκε δύο νίκες και τις κατέκτησε.

Ο Τσελίδης, που αγωνίζεται για την Ελλάδα από το 2017 και έπειτα, έφθασε πανάξια στην κορυφαία επιτυχία, να βρεθεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην πορεία του με το εθνόσημο ο πρωταθλητής που γεννήθηκε στον Οσετία, έχει κατακτήσει τα χάλκινα μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Τελ Αβίβ (2018) και στη Σόφια (2022).

Φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο IJF στην Τασκένδη, ενώ σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων, ήταν 2ος στο Οράν το 2022 και 3ος στην Ταραγόνα το 2018.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα