Nεμάνια Μάιντοβ: «Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, ο Θεός μού τα έδωσε όλα».

Δημήτρης Ντζάνης
Nεμάνια Μαΐντοφ «Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, ο Θεός μού τα έδωσε όλα».

bet365

Ο Σέρβος τζουντόκα Nεμάνια Μάιντοβ τιμωρήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία με αποκλεισμό πέντε μηνών, επειδή έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Θόδωρο Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πώς αντέδρασε ο 28χρονος πρωταθλητής κόσμου.

O Nεμάνια Μάιντοβ στις 31 Ιουλίου ηττήθηκε από τον Θοδωρή Τσελίδη με Ιppon στη φάση των «16» στα -90κ. στο τουρνουά τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο 28χρονος Σέρβος τζουντόκα, από τα κορυφαία ονόματα στην κατηγορία του, είδε να χάνει τον στόχο του ολυμπιακού μεταλλίου που λείπει από τη συλλογή του.

Τώρα ενάμιση και πλέον μήνα αργότερα, ήρθε η απόφαση τιμωρίας του από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF), που του επέβαλε ποινή αποκλεισμού πέντε ετών από κάθε δραστηριότητα, ακόμη και τα προπονητικά καμπ, γιατί πριν και μετά τον αγώνα του με τον Τσελίδη, έκανε τον σταυρό του.

Η απόφαση της IJF έχει να κάνει με την παραβίαση του αγωνιστικού πρωτοκόλλου, που αφορά την επίδειξη θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων

Ο Μάιντοβ το γνώριζε, σε δύο διεθνή τουρνουά, είχε λάβει ισάριθμες προειδοποιήσεις από την IJF, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει αυτό που πίστευε και πιστεύει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παιδί της Δημοκρατίας της Σέρπσκα

O Μάιντοβ γεννήθηκε τον Αύγουστο στην πόλη Ίστοτσνο του Σεράγεβο, που ανήκει στη Δημοκρατία της Σέρπσκα, δηλαδή στη σερβική και ορθόδοξη οντότητα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, που έχει ως διοικητικό κέντρο την Μπάνια Λούκα.

Η Δημοκρατία της Σέρπσκα ιδρύθηκε το 1992, όταν ο πόλεμος ξέσπασε στη Βοσνία, για να διαφυλάξει τους Σέρβους της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αναγνωρίστηκε επίσημα το 1995 και η συντριπτική πλειφοψηφία των κατοίκων της είναι Σέρβοι.

Ο Μάιντοβ ασχολήθηκε με το τζούντο το 2003 και 11 χρόνια αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη του επιτυχία, όταν έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους.

Εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Σε παγκόσμια πρωταθλήματα και στην κατηγορία των -90κ. έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη το 2017 και ήταν 2ος φέτος στο Άμπου Ντάμπι και 3ος στο Τόκιο το 2019.

Σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο Μάιντοβ έφθασε στο χρυσό μετάλλιο πέρυσι στο Μονπελιέ, ενώ έπαιξε στον τελικός της κατηγορίας του στο Τελ Αβίβ το 2018 και στην Πράγα το 2020.

Τι έγραψε ο Μάιντοβ για την τιμωρία του

O Μάιντοβ σε άναρτησή του στο instagram αναφέρθηκε στην απόφαση τιμωρίας του, γράφοντας τα εξής: «Πριν από 15 ημέρες έλαβα μια απόφαση τιμωρίας για πέντε μήνες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) για παραβίαση του θρησκευτικού τους κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, γιατί έκανα τον σταυρό μου κατά την είσοδο στον αγώνα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα κάμπινγκ και τις προετοιμασίες.

Αλήθεια, στην επιστολή υπεράσπισής μου στην πειθαρχική επιτροπή, δεν ήθελα να απολογηθώ και φυσικά δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, αν και δεν ήξερα καν ποια θα μπορούσε να είναι η ποινή.

Ο Κύριος μού έχει δώσει τα πάντα, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την καριέρα μου και είναι νούμερο 1 για μένα και είμαι περήφανος γι' αυτό. Και αυτό δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση. Δόξα σ' Αυτόν και ευχαριστώ για όλα.

Τίποτα καινούργιο για εμένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα, όπως το τζούντο, έχει φθάσει σε τέτοια πράγματα.

Ο Θεός μού χάρισε μια σπουδαία καριέρα, 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκίνησα, ονειρευόμουν να κερδίσω τουλάχιστον ένα μεγάλο μετάλλιο και έτσι να πετύχω στη ζωή μου, κάνοντας υπερήφανη την οικογένειά μου, που θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μας έδωσε πολλά περισσότερα, ώστε να σκύβω το κεφάλι μου μπροστά του.

Θα ξεκουραστώ μέχρι τότε, και μετά θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε μια νέα αρχή και νέες νίκες.

Ο Nεμάνια Μάιντοβ σε αγαπάει».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα