Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Τελτσίδου και ο Τσελίδης στις μάχες διάκρισης

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ελισάβετ Τελτσίδου

bet365

H Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Θόδωρος Τσελίδης ρίχνονται την Τετάρτη στις μάχες διάκρισης στο τουρνουά τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων, η κλήρωση στις κατηγορίες τους

Οι δύο εκπρόσωποι για το ελληνικό τζούντο, η Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Θόδωρος Τσελίδης θα κυνηγήσουν παράλληλα την Τετάρτη (31/7) στην «Champ-de-Mars Arena» τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου αγωνίζεται στα -70κ. και στη δεύτερη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοδοξεί να πάει ακόμα πιο μακριά σε σχέση με το Τόκιο.

Η 28χρονη τζουντόκα πριν από τρία χρόνια είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τη Μαντίνα Ταϊμάζοβα, με τη Ρωσίδα να την τραβά στο ρεπασάζ, σε μια δεύτερη ευκαιρία διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου, χωρίς αποτέλεσμα.

Απυεθείας στον 2ο γύρο η Τελτσίδου

Τώρα η Τελτσίδου βρίσκεται στο Παρίσι ως το Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία της. Με βάση αυτό η Τελτσίδου περνά χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο και στη φάση των «16», όπου θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της από τον αγώνα ανάμεσα στη Βελγίδα, Γκαμπριέλα Βίλεμς (Νο.21) και την Πορτορικανή, Μαρία Πέρεζ (Νο.14).

Εφόσον η Τελτσίδου περάσει στα προημιτελικά θα παίξει είτε με τη Γερμανίδα, με τη Γερμανίδα, Μίριαμ Μπουτκερέιτ (Νο.8) ή τη νικήτρια από το παιχνίδι ανάμεσα στην Αυστραλή, Αοΐφε Κόχλαντ (Νο.12) ή την Ζαμπίνα Γκέρσακ από την Ουγγαρία (Νο.22).

Η κλήρωση για τον Τσελίδη

Ο Θόδωρος Τσελίδης πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 27χρονος θα παίξει στα -90κ. και βρίσκεται στο Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Θα αρχίσει την προσπάθειά του από τον 1ο γύρο και τη φάση των «32», με αντίπαλο τον Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομηνικανή Δημοκρατία, σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει στις 11:00, ώρα Ελλάδος.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Τσελίδης θα παίξει με τον Σέρβο, Νεμάνια Μαΐντοφ (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2023), που φιγουράρει στο Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα