Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λιοντάρι» ο Τσελίδης, μια νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο

Ο Θόδωρος Τσελίδης

bet365

Ο Θόδωρος Τσελίδης είναι ασταμάτητος, νίκησε τον Αράμ Γκριγκoριάν στον αγώνα ρεπεσάζ των -90κ. στο τζούντο και πέρασε στον τελικό για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Θόδωρος Τσελίδης συνεχίζει την πορεία τους προς το βάθρο των -90κ. στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και πλέον απέχει μια νίκη από το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 28χρονος τζουντόικα ξεπέρασε το εμπόδιο του Αράμ Γκριγκoριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πέρασε στον τελικό του ρεπεσάζ στα -90κ., όπου θα έχει την ευκαιρία να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Ο αγώνας κρίθηκε στο golden score, με τον Γκριγκoριάν να δέχεται 3η ποινή και τον Τσελίδη να προχωρά στον αγώνα για ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία. Ο αντίπαλός του θα είναι ένας από τους χαμένους των δύο ημιτελικών. Και αυτός θα είναι ο Τριστάνι Μοσακλισβίλι, που γεννήθηκε στη Γεωργία και από το 2021 αγωνίζεται για την Ισπανία.

Oι αντίπαλοι βρέθηκαν να έχουν από δύο ποινές ο καθένας, 1:31 πριν από τη λήξη του τετράλεπτου. Ο Τσελίδης αρχικά πήρε πόντο με βαζάρ στο 1:11, όμως αφαιρέθηκε μετά την εξέταση του βίντεο. Ετσι ο νικητής κρίθηκε στο golden score, όπου ο Γκριγκoριάν δέχθηκε την 3η ποινή και ο αγώνας ολοκληρώθηκε.

Ο Τσελίδης που γεννήθηκε στην Οσετία, περιοχή μέρος της οποίας έχει αποσχιστεί από τη Γεωργία, έχει την ευκαιρία να κερδίσει το 3ο μετάλλιο για το ελληνικό τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ο πρωτοπόρος με το χρυσό μετάλλιο στα -81κ. στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο στα -90κ. στο Λονδίνο το 2012.

O Μοσακλισβίλι, πήγε στο Παρίσι ως Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη και ο Τσελίδης, ως Νο.15, αντίστοιχα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα