Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο «γίγαντας» των 2,46μ. Mορτέζα Μεχρζάντ, κοιμόταν στο πάτωμα

Δημήτρης Ντζάνης
 Ο «γίγαντας» των 2,46μ. Mορτέζα Μεχρζάντ, κοιμόταν στο πάτωμα

bet365

Ο Mορτέζα Μεχρζάντ έχει ύψος 2,46μ., αγωνίζεται με το Ιράν στο καθιστό βόλεϊ και τις πρώτες ημέρες στο Παρίσι κοιμόταν στο πάτωμα, γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι για να τον χωρέσει.

Ο Mορτέζα Μεχρζάντ βλέπει τον κόσμο από τα 246 εκατοστά, είναι ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία και ο 2ος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Είναι βασικό μέλος της ομάδας καθιστού βόλεϊ του Ιράν και στο Παρίσι πάει για το 3ο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο που στο Παρίσι τις πρώτες ημέρες της διαμονής του αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα, καθώς στο Παραολυμπιακό Χωριό δεν υπήρχε κρεβάτι για να χωρέσει.

Πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο ο τεχνικός του είχε φτιάξει ειδική κατασκευή για τον παραθλητή, παρόμοια πρόβλεψη δεν έγινε στο Παρίσι αυτή τη φορά κι έτσι ο Mορτέζα Μεχρζάντ μη έχοντας άλλη λύση, κοιμόταν στο πάτωμα.

«Δεν έχει σημασία γι αυτόν αν θα ξαπλώσει στο πάτωμα ή δεν θα έχει αρκετά για να φάει. Με κάθε τρόπο, έχει το μυαλό να γίνει πρωταθλητής» δήλωσε ο προπονητής του.

Όταν το πρόβλημα έγινε γνωστό, οι διοργανωτές έδωσαν λύση, τοποθετώντας δύο κρεβάτια προκειμένου να χωρέσει ο ύψους 2,46μ. Ιρανός παίκτης.

Ο Μεχρζάντ γεννήθηκε με μια σπάνια ιατρική πάθηση που ονομάζεται γιγαντισμός, η οποία προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή αυξητικής ορμόνης στην υπόφυση του εγκεφάλου.

Σε ηλικία 15 ετών είχε ατύχημα με ποδήλατο που προκάλεσε ένα σοβαρό πυελικό κάταγμα και είχε σαν αποτέλεσμα το δεξί του πόδι να είναι περίπου 15 εκατοστά πιο κοντό από το αριστερό.

Εστω όμως και καθισμένος στο πάτωμα και απλά σηκώνοντας τα χέρια του, αποτελεί έναν πολύτιμο παίκτη για την ομάδα του Ιράν, που βρίσκεται ήδη στην ημιτελική φάση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Tasos katapodis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα