Ο 2ος Αγώνας Μηδενικών Διακρίσεων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ

Δημήτρης Ντζάνης
Ο 2ος Αγώνας Μηδενικών Διακρίσεων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ

bet365

Οι Δρομείς Ελπίδας διοργανώνουν ένα ξεχωριστό δρώμενο στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, τον 2ο Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων, τι περιλμβάνει το πρόγραμμα.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να κάνετε μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, για να δείτε και να ζήσετε το κλίμα στον 2ο Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων (2nd Zero Discrimination Run) των Δρομέων Ελπίδας.

Οι Δρομείς Ελπίδας είναι σύλλογος που αναλαμβάνει δράσεις συμπεριληπτικού αθλητισμού, με πρωταγωνιστές άτομα με αναπηρία, σε αγώνες δρόμου και βουνού.

Μετά και την περσυνή επιτυχία του 1st Zero Discrimination Run, αναμένονται στον φετινό αγώνα περισσότεροι από 800 αθλητές και παιδιά, που θα τρέξουν και θα συμμετέχουν σε κάποια από τα αθλητικά δρώμενα του αγώνα.

Ο παιδικός αγώνας των 800μ. έχει εκκίνηση και τερματισμό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ήδη το 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού και το 6ο Δημοτικό Χαλανδρίου θα συμμετέχουν οργανωμένα, με συμμετοχή περισσοτέρων των 400 παιδιών. Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα έχουν κλείσει.

 

Ο συμβολικός αγώνας των 5 χλμ. αναμένεται να έχει ανάλογη συμμετοχή. Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο στάδιο, με έξοδο στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και διαδρομή που περνά μπροστά από το pavilion του Tihio Race, την Αγορά, το Τοίχος των Εθνών, με επιστροφή και τερματισμό εντός του Σταδίου. Οι εγγραφές για τα 5Κ παραμένουν ανοιχτές έως και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Στο χρονικό διάστημα που θα εξελίσσεται ο αγώνας 5 χλμ., θα διεξαχθεί μία σειρά από παράλληλες δράσεις από τους συνδιοργανωτές Φάρος Τυφλών, Α.Ο Καρέα, ΜETAδραση – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Together in Sport - Phase II), Kids Save Lives και Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αιγιάλειας.

Συνδιοργανωτές του αγώνα ήδη από πέρυσι είναι και η Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ) και το Tihio Race.

dromeis_elpidas

Το πνεύμα της συμπερίληψης ευάλωτων πληθυσμών και κοινωνικής, περιβαντολλογικής ευαισθησίας διατρέχει όλα τα επίπεδα διοργάνωσης και διεξαγωγής του αγώνα, με την συμμετοχή ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο δίαθλο της Τοξοβολίας Τυφλών, ενώ στον χώρο θα βρίσκονται κωφοί εκπρόσωποι της Ίσιδας - ΚοινΣεπ για την περισυλλογή και ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών νερού.

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, αθλητές, ΑΜΕΑ και μαθητές θα έχουν δωρεάν είσοδο στο Ολυμπιακό Μουσείο κατά την εβδομάδα 4 - 9/11/2024, με επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους (bib number).

Το πρόγραμμα του αγώνα

  • 8:00 Άνοιγμα Γραμματείας
  • 8:30-9:30 Προσέλευση Κοινού
  • 9:50 Έναρξη Εκδήλωσης Παρουσίαση της δομής του αγώνα με αναφορά όλων των συμβαλλόμενων φορέων
  • 10:00 Έναρξη Α' Παιδικός Αγώνας 800μ. Τερματισμος και απονομή μεταλλίων σε όλα τα παιδιά
  • 10:15 Έναρξη Β' Παιδικός Αγωνας 800μ. Τερματισμος και απονομή μεταλλίων σε όλα τα παιδιά
  • 10:30 Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ. Αμαξίδια Δρομείς Ελπίδας και όλοι οι φορείς συμπεριληπτικού αθλητισμού
  • 10:35 Ακολουθούν οι υπόλοιποι αθλητές 5 χλμ . (60 λεπτά όριο αγώνα)
  • 10:40 Έναρξη παράλληλων δράσεων
  • 11:40 Λήξη παράλληλων δράσεων και ολοκλήρωση αγώνα 5 χλμ.
  • Βραβεύσεις Αθλητριών/Αθλητών (3 πρώτες Γυναίκες / 3 πρώτοι Άντρες, Ειδικές Βραβεύσεις)

Παράλληλες δράσεις

Run Archery (Δίαθλο Τοξοβολίας Τυφλών και Σκυταλοδρομίας)
Φάρος Τυφλών - Α.Ο Καρέα

Τέσσερις ομάδες των πέντε ατόμων, με δύο αθλητές τοξοβολίας και τρεις δρομείς θα αγωνιστούν μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα, δίνοτας το πιο ηχηρό μήνυμα ευγενούς άμιλλας, συνεργασίας και συμπερίληψης.

Το δίαθλο θα ξεκινήσει με τους 4 πρώτους τυφλούς αθλητές να ρίχνουν τα βέλη τους σε στόχους που θα βρίσκονται σε απόσταση 12 μέτρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σκυταλοδρομία 4 Χ 100 με σκυτάλη την σκανδάλη των τοξοβόλων.

Οι τρεις πρώτοι δρομείς ανα ομάδα θα είναι προσφυγόπουλα, ενώ οι τελευταίοι κάθε ομάδας θα είναι τοξοβόλοι του Φάρου τυφλών που θα τρέξουν με συνοδό και τερματίζοντας στο χώρο της τοξοβολίας, θα ρίξουν τα βέλη τους, ολοκληρώνοντας τον αγώνα.

Παραλληλα με το αγώνισμα Run Archery, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παράλληλη δράση γνωριμίας με την τοξοβολία για 60-80 άτομα που μπορούν να είναι παιδιά με προβλήματα όρασης, άτομα με κινητική ή άλλη αναπηρία, παιδιά τυπικών σχολείων.

Πετοσφαίριση Καθιστών

Πρόκειται για Παραολυμπιακό άθλημα, στο οποίο οι παίκτες είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των έξι ατόμων καθήμενοι στο έδαφος και προσπαθούν να σκοράρουν στην αντίπαλη περιοχή με 3 μόνο πάσες. Θα υπάρχουν στον χώρο 4 πολυμορφικά φιλέ, όπου μικτές ομάδες ατόμων με και χωρίς αναπηρία θα παίζουν όλοι καθιστοί.

Κολύμβηση Εκτός Νερού

Στο δρώμενο θα πάρει μέρος η Olympian στο άθλημα της κολύμβησης, Νέρι Νιανγκουάρα, με καταγωγή από την Κένυα. Η Νέρι έλαβε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Επίσης είναι κάτοχος τριών χάλκινων ευρωπαϊκών μεταλλίων. Θα έχει την ευκαιρία να δείξει στα παιδιά βασικές κινήσεις κολύμβησης εκτός νερού!

Meet & Greet

Οι 400 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, καθώς και οι συμμετέχοντες στα 5Κ θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με διακεκριμένο αθλητή, ο οποίος θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Θα συνομιλήσουν για τη συμπερίληψη και για το πώς ο αθλητισμός βοηθάει σε αυτήν και στην κατάρριψη των στερεοτύπων και διακρίσεων.

Kids Save Lives


Eπίδειξη ΚΑΡΠΑ και Πρώτων βοηθειών από τον Οργανισμό «Kids Save Lives- Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές». Πιστοποιημενοι εκπαιδευτές θα βρίσκονται εκεί για να μάθουν στα παιδιά τον μαγικό κόσμο των Πρώτων Βοηθειών και να τους δείξουν πώς μπορούν μόνο με τα χέρια τους να κάνουν μια καρδιά να χτυπάει ξανά!

Γιορτή Υιοθεσίας Ζώων

Κάθε χρόνο, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνει εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διοργανώνει άλλη μία γιορτή υιοθεσίας, αναδεικνύοντας τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους, με τελικό στόχο να βρουν τα μικρά ζωάκια το παντοτινό τους σπίτι. Μόνο όλοι
μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

@Photo credits: Νίκος Πλακιάς / Facebook

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα