Το flag football και το lacrosse ανάμεσα στα πέντε προτεινόμενα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028

Δημήτρης Ντζάνης
Το «lacrosse» είναι ένα ομαδικό άθλημα επαφής που παίζεται με ένα ραβδί και μια μπάλα

bet365

Το ποδόσφαιρο με σημαία «flag football», το λακρός («lacrosse») είναι ανάμεσα στα πέντε προτεινόμενα σπορ για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028.

Πέντε σπορ έχουν προταθεί από την Οργανωτική Επιτροπή «LA28» για να συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028.

Πρόκειται για το μπέιζμπολ-σόφτμπολ, το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία «flag football», το λακρός («lacrosse») και το σκουός.

Μετά τη συζήτηση της πρότασης του «LA28», η Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος της ΔΟΕ θα εκδώσει σύσταση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ. Εάν η σύσταση γίνει αποδεκτή, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ θα παρουσιάσει την πρόταση στην 141η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Βομβάη (15-17 Οκτωβρίου).

Από τα πέντε προτεινόμενα αθλήματα, τρία έχουν φιλοξενηθεί ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μπέιζμπολ-σόφτμπολ (1992–2008 και 2020), το κρίκετ (1900) και το λακρός (1904 και 1908).

Το «flag football» είναι μια παραλλαγή του αμερικανικού ποδοσφαίρου όπου η αμυντική ομάδα αντί να πιέζει τους παίκτες στο έδαφος, πρέπει να αφαιρέσει μια σημαία ή ζώνη σημαίας από το φορέα μπάλας για να τερματίσει ένα down.

Το «lacrosse» είναι ένα ομαδικό άθλημα επαφής που παίζεται με ένα ραβδί και μια μπάλα. Είναι το αρχαιότερο οργανωμένο άθλημα στη Βόρεια Αμερική, με τις ρίζες του στους αυτόχθονες πληθυσμούς της Βόρειας Αμερικής ήδη από τον 12ο αιώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα