Ολυμπιακοί Αγώνες: Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ θα φρουρούν τους αθλητές τους

Δημήτρης Ντζάνης
olympic games

bet365

Τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας του Ισραήλ θα έχουν στο πλευρό τους ειδικές δυνάμεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και ο φόβος τρομοκρατικών χτυπημάτων στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν σημάνει συναγερμό τόσο στις γαλλικές αρχές όσο και στην πλευρά των Ισραηλινών.

Οι δηλώσεις του Τομάς Πορτές, βουλευτή του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος France Unbowed (LFI), που ενθάρρυνε τη διαμαρτυρία ενάντια στην ισραηλινή παρουσία στους Αγώνες, ήρθαν να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Οι Ισραηλινοί αθλητές δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού» είπε ο Γάλλος βουλευτής, προκαλώντας την αντίδραση του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία, αλλά κτης γαλλικής κυβέρνησης, καθώς και μελών των Σοσιαλιστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και φέροντας στη μνήμη την δολοφονία 11 Ισραηλινών αθλητών από μέλη της αλαιστινιακής ομάδας «Μαύρος Σεπτέμβρης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, το Ισραήλ έχει λάβει τα δικά του μέτρα για την ασφάλεια της ολυμπιακής ομάδας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε ελίτ ειδικές δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται στη Γαλλία για τη φύλαξη των αθλητών-τριών και των μελών της ομάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ, Μίκι Ζοχάρ ενημέρωσε πρόσφατα ότι ο προϋπολογισμός ασφαλείας για ολόκληρη την ισραηλινή αποστολή που φτάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αυξηθεί.

Πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως το προσωπικό ασφαλείας που είναι στη Γαλλία θα είναι εξοπλισμένο με όπλα και τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας κα θα συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γαλλία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα