Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Gazzetta: «Είναι ένα Θείο δώρο η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη

bet365

Η μητέρα Αλεξάνδρα Ασημάκη στα 36 χρόνια της επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών, από το Πεκίνο το 2008 στο Παρίσι το 2024.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έσβησε πριν από έναν περίπου μήνα τα 36 κεράκια γενεθλίων, όμως είναι ξανά εδώ, έτοιμη για τη 2η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια και από πιτσιρίκα στο Πεκίνο το 2008, τώρα να βρεθεί στο αεροπλάνο που ταξίδεψε το πρωί της Τετάρτης (24/7) για την «πόλη του Φωτός».

Από το Πεκίνο έχει να εμφανιστεί η εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η μητέρα σήμερα Αλεξάνδρα Ασημάκη και όπως τα έφερε η ζωή, η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του τότε με το τώρα.

«Ναι, είμαι το μοναδικό μέλος της εθνικής ομάδας που έχει πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι πολλά χρόνια πίσω, τότε ήμουν κι εγώ μικρούλα. Κακά τα ψέματα, όσες επιτυχίες να έχεις σε ευρωπαϊκά, σε παγκόσμια, η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι το διαφορετικό, είναι η μεγαλύτερη ευλογία για έναν αθλητή

asimaki
H Aλεξάνδρα Ασημάκη σε δράση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008

Θυμάμαι όταν ήμουν ακόμα παιδί που ονειρευόμουν τη στιγμή που θα έπαιρνα μέρος σε μια Τελετή Έναρξης και μαζί με τα άλλα παιδιά της ελληνικής ομάδας θα μπαίναμε πρώτοι στο στάδιο. Νιώθω διπλά και τριπλά ευλογημένη και πλέον νιώθω τελείως διαφορετικά όλη αυτή την εμπειρία, με τον τρόπο που ήρθαν τα πράγματα για εμένα.

Σταμάτησα από την ενεργό δράση, έφερα στον κόσμο την κόρη μου, υποβλήθηκα σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση και παρόλα αυτά κατάφερα κι επέστρεψα, έκλεισα τα 36 χρόνια μου και μοιράζομαι ξανά αυτή την εμπειρία» δήλωσε στο Gazzetta η διεθνής φουνταριστή.

«Από το Πεκίνο θυμάμαι λίγα αλλά καλά, τώρα στο Παρίσι θέλω να ζήσω σε όλο το φάσμα της τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για μένα είναι ένα Θείο δώρο. Η ομάδα έδειξε συνέπεια στα δύο μεγάλα τουρνουά μέσα στο 2024, το επίπεδο είναι το υψηλότερο, έχουμε ένα δύσκολο όμιλο, όμως πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες για κάτι πολύ μεγάλο» κατέληξε η Ασημάκη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα