Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Ένα αμφιλεγόμενο show, με grand finale

Ένα αμφιλεγόμενο show με grand finale

bet365

Η πολυαναμενόμενη Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον ποταμό Σηκουάνα προκάλεσε θετικά κι αρνητικά σχόλια, όμως μας χάρισε ένα εκπληκτικό φινάλε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι άνοιξαν κι επίσημα με την πολυαναμενόμενη Τελετή Έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα.

Ένα show που ξεπέρασε τις τέσσερις και πλέον ώρες, έγινε κάτω από βροχή και προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις στη διάρκειά τους.

Οι Γάλλοι θέλησαν να παντρέψουν την ιστορία, την κουλτούρα, τις τέχνες, με το σήμερα και τη διαφορετικότητα.

Η Τελετή Έναρξης είχε καλές και πολλές καλές στιγμές. Είχε όμως και μειονεκτήματα, απόρροια του γεγονότος ότι για πρώτη φορά δεν έγινε σε στάδιο, αλλά σε ένα ποτάμι.

Οι πρωταγωνιστές των Αγώνων, οι αθλητές και οι αθλήτριες, δίχως άλλο έζησαν μια μοναδική εμπειρία, πάνω στις βάρκες που τους μετέφεραν στην υδάτινη παρέλαση μέχρι το Τροκαντερό, μήκους έξι χιλιομέτρων. Όμως στην πορεία της γιορτής οι αθλητές πέρασαν για λίγα λεπτά από τις κάμερες και μετά χάθηκαν.

Τι κρατάμε από το show που παρουσίασαν οι Γάλλοι για τέσσερις και πλέον ώρες.

Μα φυσικά το συγκλονιστικό φινάλε σε ένα βροχερό Παρίσι, με ένα εκπληκτικό φόντο. Αναφερόμαστε στο τελευταίο μέρος της λαμπαδηδρομίας, με τους Γάλλους να επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις.

Οπως η στιγμή που ο Ζινετνίν Ζιντάν έδωσε την ολυμπιακή φλόγα στον Ράφαελ Ναδάλ, των 14 τίτλων στο Roland Garros, για να αρχίσει μια παρέλαση αστέρων των σπορ, πριν τελικά αυτή φθάσει στα χέρια της Μαρί-Ζοσέ Περέκ, της «γαζέλας» από τη Γουαδελούπη, όπως την ξέρουν οι λάτρεις του στίβου και του ολυμπιονίκη στο τζούντ, Τέντι Ρίνε.

Αυτοί είχαν την τύχη να ανάψουν την ολυμπιακή δάδα στη βάση ενός αερόστατου, που άρχισε το δικό του φωτεινό ταξίδι πάνω από την «πόλη του Φωτός».

Και για το grand finale, η Σελίν Ντιόν, η Καναδή ντίβα, στην πρώτη της εμφάνιση εδώ και τέσσερα χρόνια, από τον 1ο όροφο του Πύργου του Άιφελ, ερμήνευσε το «Hymne A L'Amour» («Την Ωδή στην Αγάπη») της Εντίθ Πιάθ. Ανατριχίλα.

Τι άλλο μας έμεινε από όσα είδαμε;

Μα η είσοδος της βάρκας που μετέφερε την ελληνική ομάδα, με σημαιοφόρους τους Γιάννη Αντεντοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που άνοιξε την παρέλαση των Ολυμπιακών αποστολών

Βεβαίως η Lady Gaga, που τραγούδησε διασκευασμένο το «My thing in feather» της Zizi Jeanmaire, κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Η Γαλλίδα ποπ σταρ Άγια Νακαμούρα, που με συνοδεία 60 μουσικών και 36 ερμηνευτών από τη χορωδία του γαλλικού στρατού, τραγούδησε δύο επιτυχίες του Σαρλ Αζναβούρ.

Και τέλος η παρουσία των Gojira, ενός γαλλικού metal συγκροτήματος, που σε συνεργασία με της Γαλλοελβετίδας τραγουδίστριας της όπερας Μαρίνα Βιότι, ερμήνευσαν το «Ah! Ca ira», ένα γαλλικό επαναστατικό τραγούδι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα