Ολυμπιακοί Αγώνες: Πουλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια, καταναλώθηκαν 400.000 χοτ ντογκ

Δημήτρης Ντζάνης
υλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια, καταναλώθηκαν 400.000 χοτ ντογκ

bet365

Εντυπωσιακοί αριθμοί που επετεύχθησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου πουλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια, δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ γυναικών και η νίκη των ΗΠΑ επί της Γαλλίας με 67-66, έκλεισε το αγωνιστικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Από τις 24 Ιουλίου με τους πρώτους αγώνες στο ράγκπι seven ανδρών μέχρι και σήμερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά σε αριθμούς, που σημάδεψαν τη διοργάνωση.

Μοιράστηκαν 850 μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες από 85 χώρες, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν στο νήμα την Κίνα στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων, με τις δυο χώρες να έχουν από 40 χρυσά και η... ισοπαλία να λύνεται στα ασημένια, 44 έναντι 27.

Καταρρίφθηκαν 42 ρεκόρ, τα 30 ολυμπιακά και τα 10 παγκόσμια, με highlight την πτήση από τον Αρμάντ Ντουπλάντις στα 6,25μ. στο επί κοντώ.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, πουλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 8,3 εκατομμυρίων εισιτηρίων από την Ατλάντα το 1996. Στις εξέδρες βρέθηκαν θεατές από 222 χώρες, η πλειοψηφία αυτών ήταν οι Γάλλοι, που αντιστοιχούσαν στο 62%.

Μόνο για τους αγώνες μπιτς βόλεϊ, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ πουλήθηκαν σχεδόν 450.000 εισιτήρια και η 30ή Ιουλίου ήταν η ημέρα με τη μεγαλύτερη προσέλευση στις εγκαταστάσεις, με την παρουσία τουλάχιστον 743.000 θεατών.

Επίσης πουλήθηκαν 400.000 χοτ ντογκ, το ένα τέταρτο των οποίων ήταν χορτοφαγικά!

Τέλος, εκτός από τους 35 χώρους που φιλοξένησαν τα αθλήματα, οι διάφοροι εορταστικοί χώροι στο Παρίσι προσέλκυσαν έξι εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα