Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με νίκη ο Πολυχρονίδης και η Μόρφη στο μπότσια

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

bet365

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Χρυσή Μόρφη άρχισαν με νίκες την παρουσία τους στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Δύο στα δύο για την ελληνική ομάδα στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης άρχισε εντυπωσιακά την προσπάθεια για να βρεθεί για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Αγωνιζόμενος στην κατηγορία BC3, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, ο θρύλος του μπότσια νίκησε με 5-2 το Γάλλο Ζιλ Μενάρ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στον 4ο όμιλο.

polychronidis

Στην πρώτη φάση υπάρχουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων αθλητών, με τους δυο πρώτους να συνεχίζουν στα προημιτελικά. Ο Πολυχρονίδης την Παρασκευή (30/8, 22:40) θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Μασουάκι Αρίτα και το Σάββατο (31/8, 18:00) τον Βραζιλιάνο, Ματέους Καρβάλιο.

Πρώτη νίκη και η Μόρφη

Λίγο νωρίτερα με νίκη άρχισε την παρουσία της και η Χρυσή Μόρφη, επικρατώντας επί της Αναμαρία Αραμπάσιτς από την Κροατία με 5-4 στην κατηγορία BC4, για τον 1ο όμιλο.

Το βράδυ της Πέμπτης (29/8, 20:20) θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανίδα Σάρα Αγέρ Μάγιο. Κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες από τους τέσσερις ομίλους συνεχίζουν στα προημιτελικά.

Οι ελληνικές συμμετοχές της Πέμπτης στο μπότσια θα ολοκληρωθούν με την Άννα Ντέντα στην κατηγορία BC3, έχοντας ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα και για τον 4ο όμιλο θα αντιμετωπίσει στις 21:30 τη Στεφανία Φεράντο από την Αργεντινή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα