Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο θρυλικός Πολυχρονίδης έφθασε στα επτά μετάλλια στο μπότσια

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

bet365

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είχε την τελευταία λέξη απέναντι στον Πολωνό, Νταμιάν Ισκρίτσκι και επικρατώντας στο tie break κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 στο μπότσια, φθάνοντας στα επτά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία! O θρύλος του μπότσια νικώντας τον Πολωνό, Νταμιάν Ισκρίτσκι στο tie break (4-4 το σκορ μετά τα τέσσερα end) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κι έφθασε συνoλικά στα επτά στην πλούσια καριέρα του.

Ο 43χρονος παραολυμπιονίκης σε ένα δραματικό παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο, με ramp operator τη σύζυγό του, Κατερίνα Πατρώνη, συνέχισε τη συλλογή μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μια συλλογή που άρχισε από το Πεκίνο το 2008!

Στον 3ο αγώνα του μέσα στην ημέρα και μετά τον χαμένο ημιτελικό, είχε την καθαρή σκέψη να νικήσει τον πρωτάρη σε Παραπολυμπιακούς Αγώνες, Νταμιάν Ισκρίτσκι που είχε την ευκαιρία στο 4ο end να πάρει αυτός το χάλκινο μετάλλιο, όμως κάτω από την πίεση του χρόνου ενήργησε βιαστικά.


Ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο είχε διακυμάνσεις κι ανατροπές. Ο Πολυχρονίδης προηγήθηκε 2-0 μετά το 1ο end, όμως ο Πολωνός προσπέρασε με 3-2 μετά την ολοκλήρωση του 2ου. Ακολούθησε νέα ανατροπή από τον Έλληνα παραολυμπιονίκη με 4-3 στο 3ο end, για να έρθει το 4-4 στο τελευταίο end κι όλα να κριθούν στο tie break.

Τα end: Ισκρίτσκι - Πολυχρονίδης 0-2, 3-0, 0-2, 1-0.

Τα μετάλλια του Πολυχρονίδη

Χρυσό
Λονδίνο 2012

  • BC3 Ζευγάρια

Ασημένια
Πεκίνο 2008

  • BC3 Ατομικό

Ρίο ντε Τζανέιρο 2016

  • BC3 Ατομικό

Τόκιο 2020

  • BC3 Ατομικό

Χάλκινα

Ρίο ντε Τζανέιρο 2016

  • BC3 Ζευγάρια

Τόκιο 2020

  • BC3 Ζευγάρια΄

Παρίσι 2024

  • BC3 Ατομικό


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα