Ολυμπιακός: Δεν έχει σημασία το να θεωρείται αουτσάιντερ αλλά μόνο το να βγάλει την πιο καλή εκδοχή του

Ολυμπιακός: Δεν έχει σημασία το να θεωρείται αουτσάιντερ αλλά μόνο το να βγάλει την πιο καλή εκδοχή του

bet365

Ο Ολυμπιακός μπορεί να θεωρείται το αουτσάιντερ στις αναμετρήσεις με την Αστον Βίλα αλλά ένα πράγμα έχει περισσότερη σημασία από κάθε τι άλλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός εδώ που έφτασε στην Ευρώπη θα βρεθεί σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Την Αστον Βίλα, την 4η ομάδα στο κορυφαίο Πρωτάθλημα όλων, όπως επισήμανε μετά τον αγώνα με τη Λαμία ο κόουτς Μεντιλίμπαρ. Θεωρητικά και πρακτικά θα είναι και η πιο δύσκολη ομάδα που θα έχει αντιμετωπίσει σε αυτήν την ιστορική διαδρομή του Conference League.

Σε αυτήν την πορεία που τον έχει οδηγήσει στα ημιτελικά του θεσμού και σε αυτό το πρώτο και ιστορικό ματς στην Αγγλία. Το βασικό... συσταστικό σε αυτά τα 2 ματς κρύβεται στα λόγια του Τσικίνιο.

«Είναι ένας ημιτελικός (με την Αστον Βίλα) και φυσικά θέλουμε να νικήσουμε και να περάσουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Χρειαζόμαστε να είμαστε ο καλύτερος εαυτός. Να έχουμε την καλύτερη εκδοχή της ομάδας μας για να έρθει το αποτέλεσμα», είχε σχολιάσει.

Και εκεί ακριβώς είναι η ουσία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να... θυμηθεί το τι είχε κάνει με τη Γουέστ Χαμ, που ακόμα και στην Αγγλία - όπου σε αντίθεση με το ματς του Φαλήρου όπου ήταν νικητής με 2-1, εκεί είχε χάσει - ήταν ανταγωνιστικός. Πρέπει να βγάλει την πιο καλή εκδοχή του με έναν αντίπαλο που παίζει εντός και θα τρέξει πολύ, θα τον πιέσει και θα του βάλει γενικά δύσκολα.

Θα πρέπει να είναι αναγκαστικά προετοιμασμένος για πιο μεγάλη... μάχη σε σχέση με την Κωνσταντινούπολη. Και το σπουδαιότερο θα είναι στο τέλος να μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατά... ζωντανό στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης. Το ματς που θα έχει στο γήπεδό του με... σύμμαχό του για άλλη μία φορά τον κόσμο του. Ένα παιχνίδι που περίμενε πώς και πώς ο κόσμος. Εξού και το sold out με το... καλημέρα (για το Ολυμπιακός - Αστον Βίλα).

Το κίνητρο είναι δεδομένο χωρίς καν να χρειάζεται συζήτηση

Ρωτήθηκε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά τη Λαμία το εάν χρειάζεται να μεταφέρει κανείς προς τους παίκτες του Ολυμπιακού κάτι για να έχουν έξτρα κίνητρο για τα ματς με την Αστον Βίλα. Και ο ίδιος ο Έλληνας χαφ προφανώς απάντησε πολύ ορθά λέγοντας ότι δεν χρειάζεται.

Το κίνητρο είναι εκεί, υπάρχει και είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Όπως υπάρχει και ένα άλλο έξτρα στοιχείο. Δεν παίζει ρόλο εάν η Αστον Βίλα έχει επιλέξει να δώσει βάρος στη Premier. Περισσότερη βαρύτητα από την Ευρώπη ή όχι. Με τον Εμερι στον πάγκο της (που έχει κατακτήσει 4 Europa League, εκ των οποίων τα 3 με Σεβίλλη και το 1 με τη Βιγιαρεάλ) δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει λιγότερο σοβαρά την Ευρώπη. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν και θα το περιμένουν στον Ολυμπιακό.

Και βέβαια μην παραλείπουμε πώς ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του παίκτες που έχουν μεγάλα αποτελέσματα στην Ευρώπη με αγγλικές ομάδες. Παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Ελ Αραμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.