Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μειώσει τις απειλές που επιτρέπει...

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μειώσει τις απειλές που επιτρέπει...

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αμυνθεί καλύτερα

bet365

Η ανασταλτική λειτουργία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ στη διαδικασία των play off, με το Τριφύλλι έχει την χειρότερη αμυντική επίδοση και με διαφορά ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έμεινε εκτός διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη, έχοντας απογοητευτική εικόνα, ωστόσο, η σεζόν δεν τελείωσε για το Τριφύλλι το βράδυ της Κυριακής.

Οι ''πράσινοι'' είναι υποχρεωμένοι να τερματίσουν μακριά από την τέταρτη θέση για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο και φυσικά να κατακτήσουν το Κύπελλο στον μεγάλο τελικό της 25ης Μαϊου κόντρα στον Άρη στο Πανθεσσαλικό, ώστε εκτός από έναν τίτλο να πάρουν και το δεύτερο καλύτερο εισιτήριο για τις διοργανώσεις της UEFA, αυτό για τα προκριματικά του Europa League.

ΠΑΟΚ στη Τούμπα, Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και Άρης στον τελικό. Αυτά είναι τα τρία τελευταία ματς στη σεζόν για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ, το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα για να φτάσει στο ζητούμενο. Στις τρεις νίκες δηλαδή.

Για να μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητες για αυτό το 3/3, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βελτιώσει πρώτα και κύρια την ανασταλτική του λειτουργία, η οποία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, η ομάδα του Τούρκου προπονητή δέχεται ανά παιχνίδι 1.77xGA! Δηλαδή επιτρέπει στον αντίπαλο τελικές που φτάνουν τόσο ψηλά και σε καμία περίπτωση αυτή η επίδοση δεν παραπέμπει σε σύνολο που κυνηγά το πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα:

0.73 vs Ολυμπιακός

3.6 vs ΠΑΟΚ

1.39 vs ΑΕΚ

2.47 vs Άρης

0.27 vs Λαμία

1.29 vs Λαμία

3.5 vs ΑΕΚ

0.91 vs Άρης

Για να καταλάβει κανείς πιο εύκολα το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αξίζει να αναφέρουμε τις επιδόσεις των έτερων διεκδικητών του τίτλου, οι οποίοι βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με το Τριφύλλι.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ επιτρέπει 0.92 ανά παιχνίδι, η ΑΕΚ του Αλμέιδα 0.98 και ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου 1.20!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα