Μπαρτσελόνα - Μπουντούτσνοστ 95-83

Μπαρτσελόνα - Μπουντούτσνοστ 95-83
Η Μπαρτσελόνα έδωσε όμορφη επιθετική παράσταση απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, επικράτησε με 95-83, κλείδωσε την πρόκριση στα PlayOffs της Euroleague, την 5η θέση και ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Αναντολού Εφές.

Η Μπουντούτσνοστ αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή άμυνα των Καταλανών, σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό από μακρινή απόσταση και πάτησε σε διαφορά 10 πόντων (6-16) στα μισά της περιόδου. Οι δέκα πόντοι του Άνταμ Χάνγκα κράτησαν τους γηπεδούχους και μείωσαν τη διαφορά (21-22) στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σμιτς μπήκε για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα με τους 10 πόντους που σημείωσε σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 38-26 λίγο πριν τα μισά της περιόδου. Εκεί εμφανίστηκε ο Ντανίλο Νίκολιτς ο οποίος τελείωσε με 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπουντούτσνοστ στο επιμέρους σκορ 6-20 το οποίο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 44-46 (20’).

Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο (61-59, 26’) κι έτσι δεν μετουσίωσε την όμορφη λειτουργία της στην επίθεση. Το ίδιο ίσχυσε και για την Μπουντούτσνοστ η οποία κατάφερε να κρύψει τις απουσίες των Έρλ Κλαρκ, Γκόγκα Μπιτάτζε μέσα από την ευστοχία της στο μακρινό σουτ καθώς στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 10/19 προσπάθειες (52.2%). Η Μπαρτσελόνα δεν πήγε πίσω (9/19, 47%), γι’ αυτό είχε και το προβάδισμα (73-69) στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Ο Κέβιν Πάνγκος έδωσε δύο μακρινά σουτ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η Μπαρτσελόνα πάτησε σε διαφορά εννιά (78-69) αλλά και πάλι ο Νίκολιτς (σ. σ. έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) ύψωσε αναχώματα (78-74, 32:20). Εκεί η Μπαρτσελόνα βελτίωσε την άμυνά της, αυτό της έδωσε το δικαίωμα να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με +11 (89-78) κι εκεί απλά διαχειρίστηκε αυτή τη διαφορά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί το παιχνίδι κρίθηκε στην πιο ποιοτική ομάδα επιθετικά κι εκεί η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες λύσεις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν αξιόπιστος και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ Τόμιτς και Κούριτς έδωσαν λύσεις στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μάλλον αδικήθηκε σε χρόνο συμμετοχής ο Ρόλαντς Σμιτς ο οποίος με 14 πόντους έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Πούστοβιι πήρε περισσότερο χρόνο λόγω της απουσίας του Σεραφέν αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η Μπουντούτσνοστ περίμενε περισσότερα από τους Κότι Κλαρκ, Πέταρ Πόποβιτς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρία διαδοχικά τρίποντα που σημείωσε η Μπαρτσελόνα στο τέλος της 3ης περιόδου και στις αρχές της τελευταίας με τα οποία η διαφορά πήγε στο +19 (78-69).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Καμία ομάδα δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πάσα του Τομάς Ερτέλ στον Κούριτς και το κάρφωμα του τελευταίου στην 3η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-46, 73-69, 95-83