Τώρα είναι που διαχωρίζονται τα παιδιά από τους άντρες... (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Τώρα είναι που διαχωρίζονται τα παιδιά από τους άντρες... (pic)

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την μοναδική ευκαιρία που έχει ο Φορτούνης και την ανάγκη να σηκώσει στους... ώμους του τον Ολυμπιακό.

Τον Κώστα δεν τον πήραν δα και τα χρόνια... Είναι σε μία πολύ καλή και παραγωγική ηλικία και με την δυνατότητα να αναδειχθεί στον απόλυτο βαθμό σε μία μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό. Έχοντας πίσω του παραστάσεις από το γερμανικό πρωτάθλημα, την Εθνική και ακόμα και τον Αστέρα. Και βέβαια παλαιότερα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Φορτούνη. Τον παίκτη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστής που παίζει στο κέντρο, σαν δεκάρι και στα άκρα. Παίκτης - πασπαρτού με εξαιρετική τεχνική, υψηλή αντίληψη στον χώρο, τρομερά δημιουργικά και επιθετικά χαρίσματα και ένα φοβερό ξεκίνημα φέτος Λιμάνι με 5 στα 5 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Και φυσικά μεγάλη και έντονη δημιουργική παρουσία στην ομάδα. Με μεγάλη συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού. Με ποιότητα και εξαιρετική συνεργασία με τον Τζίμι Ντουρμάζ αλλά και τον Ιντέγιε Μπράουν στο ματς με τον ΠΑΣ. Ο Φορτούνης είναι το επόμενο μεγάλο ελληνικό στοίχημα του Ολυμπιακού. Και για τον ίδιο τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα.

Γιατί για ένα παιδί της αξίας και της ποιότητας του Φορτούνη το να κάνει την διαφορά σε ματς του βεληνεκούς του ΠΑΣ ή της Ξάνθης είναι κάτι μάλλον απλό. Και πιθανότατα πιο εύκολο απ' ότι φαίνεται από την εξέδρα. Το θέμα για τον Φορτούνη όμως να μπορέσει να σηκώσει στις πλάτες του τον σύλλογο σε μεγάλα ματς. Να δείξει και εκεί το ανάστημά του. Είναι κάτι που έχει ανάγκη και ο ίδιος και η ομάδα.

Να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει για τα καλά σε ματς όπου διαχωρίζονται τα παιδιά από τους άντρες. Όπως αυτά που έρχονται με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Και είναι και μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, όπου καλείται να αποδείξει εκ νέου το τι μπορεί να καταφέρει. Να δείξει το πόσο έχει... ψηλώσει σαν παίκτης με την βαριά φανέλα των Πειραιωτών. Και επειδή ο Τσόρι είναι εκτός με Άρσεναλ και πιθανότατα να είναι και εκτός από το ντέρμπι της Τούμπας πέφτει μεγάλο βάρος πάνω στον Φορτούνη.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός από εκεί που στον Ολυμπιακό στις αρχές ήταν στην.... αφάνεια και όλοι έψαχναν που είναι, τώρα δίνει τις απαντήσεις του με μεγαλοπρεπή τρόπο. Και έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει την πρώτη του πραγματικά μεγάλη χρονιά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Και με δεδομένο πως συνήθως αποδίδει πολύ καλύτερα σαν βασικός, παρά όταν προέρχεται από τον πάγκο τα πράγματα μπορεί τελικά να εξελιχθούν πολύ καλύτερα απ' όσο περίμενε.

Για ένα παιδί που εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και δουλευταράς και αδαμάντινος χαρακτήρας. Ακόμα και τώρα εάν τον ρωτούν κάτι στις συνεντεύξεις μετά τα ματς ρίχνει κάτω το βλέμμα και κοκκινίζει. Δείχνοντας πόσο ταπεινός και χαμηλών τόνων είναι. Κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια.

Και βέβαια σε αυτά τα ματς ο Ολυμπιακός δεν περιμένει μόνο τον Φορτούνη. Περιμένει και αρκετά άλλα ατού του να του... βγουν και να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Περιμένει και τον Παϊτίμ Κασάμι που έδειξε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα πως παίρνει για τα καλά μπρος. Και σκόραρε και γενικά είχε καλή εικόνα. Έχει την προσδοκία και την αξίωση να του δώσουν... φρεσκάδα και άλλη δημιουργική και επιθετική οντότητα. Και σαφώς και όλοι αυτοί θα κριθούν στο χορτάρι για όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν...

Ως προς το ματς με τον ΠΑΣ φυσικά και δεν αντέχει κριτικής και πέραν των όσων ρεκόρ έγιναν και φυσικά των 200 νικών σε 251 ματς στο νέο Καραϊσκάκη (ποσοστό σχεδόν 80%) δεν υπάρχει κάτι άλλο να σημειωθεί. Ο Τζίμι Ντουρμάζ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, ο Φορτούνης ήταν ξανά πολύ καλός ενώ άκρως θετικό πρόσημο εκτός από τον Κασάμι είχε και ο Ιντέγιε Μπράουν και ας μην σκόραρε.

Το σημαντικό στοιχείο για το Emirates

Κακά τα ψέμματα μπορεί για τον Ολυμπιακό το ματς στο Λονδίνο να είναι σημαντικό από κάθε άποψη, όμως για ακόμα μία φορά δεν είναι το φαβορί. Όπως δεν ήταν και με την Μπάγερν Μονάχου. Και αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Η Άρσεναλ μετά την ήττα από την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αρκετά... στριμωγμένη στον όμιλο, βλέποντας να χάνει ένα ματς που θεωρητικά ήταν του χεριού της.

Παίζοντας στο γήπεδό της και έχοντας θεωρητικά πάντα τον πρώτο λόγο για τη νίκη θα έχει και πολύ μεγάλη πίεση και άγχος. Στοιχεία που μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ του Ολυμπιακού ειδικά εάν δεν μπει ένα γρήγορο γκολ από τους Άγγλους. Όσο θα περνάει η ώρα και το σκορ θα είναι στο μηδέν, όλο και πιο θετικά θα είναι τα πράγματα για τους Πειραιώτες.

Για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι πολύ βασικό το πως θα διαχειριστούν τα πρώτα 30 με 35 λεπτά της αναμέτρησης. Εκεί μπορεί να κριθούν πολλά. Και βέβαια για να κάνουμε σαφείς και καθαρές εξηγήσεις για ακόμα μία φορά η Άρσεναλ όπως και εάν είναι και σε όποια φόρμα και εάν βρίσκεται, αγωνιζόμενη με ελληνικές ομάδες με βάση το υλικό που έχει πάντα θα είναι το φαβορί.

Επειδή το έκαναν και άλλοι, δεν σημαίνει πως πρέπει να το κάνει και ο Λίλα

Με αφορμή τον προκλητικό πανηγυρισμό του Άντι Λίλα στο Καραϊσκάκη -που δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού για την χώρα που τον φιλοξενεί και του δίνει δουλειά- μετά το 5-1 θα πρέπει να αρχίσουμε λίγο να μαθαίνουμε όλοι μας το πως να αξιολογούμε γενικότερα και σωστά ένα γεγονός. Επειδή στο ίδιο γήπεδο έχουν υπάρξει ανάλογοι πανηγυρισμοί δεν σημαίνει πως ο Λίλα έπρεπε να κάνει το ίδιο. Έναν πανηγυρισμό με καθαρά εθνικιστικό χαρακτήρα και διάθεση να... πικάρει ένα ολόκληρο γήπεδο.

Και που βέβαια και δεν έπρεπε να γίνει αλλά δεν είχε και κανένα απολύτως νόημα όταν το σκορ μειώνεται σε 5-1. Και επειδή γενικότερα έχουν σημειωθεί και άλλοι πανηγυρισμοί ανάλογου ύφους πάλι δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβαίνει. Το γεγονός ότι στον ΠΑΣ Γιάννινα σκέφτονται σοβαρά ακόμα και... διαζύγιο με τον Λίλα αυτό λέει πολλά. Και φυσικά πολλά λέει και ο έντονος προβληματισμός στο βλέμμα του πολύ καλού, σοβαρού και συγκροτημένου προπονητή Γιάννη Πετράκη στις δηλώσεις που έκανε μετά στην συνέντευξη για τον διεθνή Αλβανό παίκτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα