Τεσσάρα για… Champions σεντόνι η ευρωπαία Τζιρόνα

Girona 100

bet365

Αγκαλιά με την έξοδο στο Champions League η Τζιρόνα, μετά και το 4-1 επί της Κάντιθ στο «Μοντιλίβι», χάρη στο οποίο εξασφάλισε και μαθηματικά ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της - Βήμα προς την Ευρώπη και η Μπέτις με «διπλό» στο «Μεστάγια» (2-1 την Βαλένθια), άλμα παραμονής της Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1 εντός έδρας την Οσασούνα).

Το… θαύμα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος δεν ήταν επί της ουσίας εφικτό (γι’ αυτό και θεωρείται θαύμα). Η Τζιρόνα, όμως, έκανε πραγματικότητα και μαθηματικά το θαύμα της παρθενικής εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τώρα, βεβαίως, πάει να εξασφαλίσει ότι αυτή η έξοδος θα είναι στα «σαλόνια» του Champions League.

Μπαίνοντας «φουριόζα» στο πρώτο ημίωρο, όπου και προηγήθηκε με 2-0, η εκπληκτική ομάδα του Μίτσελ συνέτριψε εν τέλει στο «Μοντιλίβι» την Κάντιθ με 4-1 (9’ Έρικ Γκαρθία, 22’ Ιβάν Μαρτίν, 71’ Ντόβμπικ, 82’ Πόρτου – 81’ Εσκαλάντε) και, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga, έχει αγκαλιάσει την θέση στην «χρυσή» τετράδα, αφού απέχει πλέον δέκα βαθμούς από την πέμπτη Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Κάντιθ, από την πλευρά της, παρέμεινε στην 18η θέση της βαθμολογίας με την τρίτη της ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς, ούσα πλέον στο -6 από την Θέλτα, η οποία νωρίτερα μέσα στην ημέρα πήρε νίκη – ανάσα επί της Λας Πάλμας με γκολ και ασίστ του Τάσου Δουβίκα.

Ευρωπαϊκό προσπέρασμα της Μπέτις

Παραμονές του αγώνα της Μπέτις με την Βαλένθια, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έκανε λόγο για «εξάποντο» παιχνίδι, αφού οι Ανδαλουσιανοί έφταναν στο «Μεστάγια» ευρισκόμενοι στην όγδοη θέση και στο -2 από τις Νυχτερίδες, οι οποίες ήταν στην έβδομη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Με εκτελεστή τον Αγιόθε Πέρεθ, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του νταμπλ τερμάτων με την ομάδα της Σεβίλλης (19’, 77’), λύγισε την ομάδα του Ρουμπέν Μπαράχα, η οποία ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι του Πεπέλου (66’).

Τον 21ο αιώνα, ο Πελεγκρίνι είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες επί της Βαλένθια στη La Liga (15, έναντι 14 του Ντιέγκο Σιμεόνε), με την Μπέτις να εξασφαλίζει στο μεταξύ και μαθηματικά την παραμονή της, συμπληρώνοντας δέκα διαδοχικές σεζόν στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά από το 1989.

Ανατροπή παραμονής της Ράγιο

Εκτός απροόπτου, η Ράγιο Βαγιεκάνο θα είναι ομάδα της πρώτης κατηγορίας και την επόμενη σεζόν. Στο Βαγιέκας κόντρα στην Οσασούνα, η οποία είναι πλέον αδιάφορη βαθμολογικά, η ομάδα της Μαδρίτης νίκησε με 2-1 με ανατροπή και βρίσκεται στο +9 από την ζώνη του υποβιβασμού, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η ομάδα της Παμπλόνα, στον πάγκο της οποίας ο (φευγάτος στο τέλος της σεζόν) Χαγκόμπα Αρασάτε συμπλήρωσε 250 παιχνίδια, προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μοϊσές Γκόμεθ (29’), ο οποίος είχε σκοράρει και στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι, στο οποίο η Οσασούνα ηττήθηκε με 2-1.

Όπως έγινε, δηλαδή και φέτος, αφού η Ράγιο αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και, με σουτ των Πεπ Τσαβαρία (80’) και Ίσι Παλαθόν (84’) έξω από την περιοχή, πήρε μια νίκη που την φέρνει πολύ κοντά στον στόχο της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα