Είδαμε και στο πρωτάθλημα γιατί αποκλείστηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Είδαμε και στο πρωτάθλημα γιατί αποκλείστηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει όχι απλά για ένα κακό φεγγάρι, αλλά για προβλήματα που βγάζουν στο παιχνίδι τους οι μέχρι πρότινος πρωτοπόροι του πρωταθλήματος.

Σε Περιστέρι και Αγρίνιο είδαμε όχι ένα νέο επεισόδιο, αλλά μέρος από τα προηγούμενα για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αντίστοιχα. Με λίγα λόγια στο ποδόσφαιρο όλα εξηγούνται και σαν να ήθελαν ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός να εξηγήσουν σε όλους γιατί αποκλείστηκαν την περασμένη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αντίστοιχα από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την ίδια ώρα, όχι τυχαία, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς στην καλύτερη κατάσταση όλων, αλλά παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας όλους τους άλλους να τον κυνηγούν (και τον Ολυμπιακό μαζί), έστω από απόσταση αναπνοής.

Ενας Ολυμπιακός που προσπαθεί να μάθει να ζει με το νέο προπονητή του, περιμένοντας μεταγραφές, πιθανότατα τις περισσότερες από κάθε άλλον διεκδικητή του τίτλου, αλλά όντας και πολύ γερά μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος παρά τα όποια (μεγάλα) προβλήματά του. Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς όχι τι έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο το -1, καταλαβαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα μοιράζονταν την κορυφή με τον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά δημιουργούν για μία ακόμη σεζόν ένα συναρπαστικό περιβάλλον ανταγωνισμού σε σχέση με τον τίτλο και φυσικά δημιουργούν προσδοκίες σε όλους για την κατάκτησή του. Όχι, δεν υπάρχει φαβορί στα μάτια μου και ασφαλώς ο ένας βαθμός διαφορά που έχει ο ΠΑΟΚ, δεν τον καθιστά τέτοιο.

Επιστρέφοντας όμως σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, νομίζω είναι φανερό ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα, μεγαλύτερα των λαθών του Μπρινιόλι ή του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ σταθερά και συνεχόμενα δεν μπορεί να πάρει ματς στα οποία σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη. Ατυχη μπορεί να είναι μία φορά, άντε δύο ή τρεις. Οταν, όμως, αυτό συμβαίνει στην ομάδα του Αλμέιδα από την αρχή της σεζόν μία φορά ανά δύο εβδομάδες, παύει να είναι ατυχία και είναι ανικανότητα.

Επιπλέον, στο Αγρίνιο η ΑΕΚ μετά το 2-0 σταμάτησε να παίζει και ειδικά μετά το 2-1 άφησε τον Παναιτωλικό μέχρι το 2-2 σχεδόν να γίνει αφεντικό. Οσο για τον Παναθηναϊκό, διαπιστώνει κανείς ξεκάθαρα ένα έλλειμμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς στο παιχνίδι του. Αν το ματς για οποιονδήποτε λόγο σε οποιοδήποτε σημείο στραβώσει, τότε ο Παναθηναϊκός παραδίνεται σχεδόν σε κάθε αντίπαλο. Επιπλέον στο ματς στο Περιστέρι διαπιστώσαμε και πρόβλημα νοοτροπίας. Οι παίκτες του δεν μπήκαν στο ματς για να βγάλουν αντίδραση για τον αποκλεισμό, αλλά έπαιζαν σχεδόν σαν να φορούσαν παντόφλες και όχι ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Ο Ιβάν μίλησε για τα πολλά εύκολα γκολ που τρώει η ομάδα του, αλλά στην πραγματικότητα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός την… έφτιαξε την τύχη του εκτός από τα λάθη και με την κάκιστη νοοτροπία του και αυτό είναι το δίχως άλλο, χειρότερο και από τα λάθη του Μπρινιόλι ή του Λοντίγκιν. Διότι τέτοια λάθη, ή λάθη σαν αυτά του Αθανασιάδη, προκύπτουν συνήθως σε περιβάλλον ανασφάλειας και τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός εδώ και εβδομάδες έχουν πάψει να αισθάνονται την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητισμού ή της ανωτερότητας.

Ματς το οποίο στο 14’ κερδίζεις με 2-0, κόντρα σε εμφανώς κατώτερο αντίπαλο, δεν το παίρνεις μόνο αν είσαι ανασφαλής, αν τρέμεις και τον ίσκιο του. Και η ΑΕΚ αυτό ακριβώς έπαθε στο Αγρίνιο. Μετά το 2-1 αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει να μην πάρει το ματς και δεν το πήρε. Και το αισθάνθηκε γιατί δεν είναι σίγουρη πλέον για τον εαυτό της. Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς έχουν να κάνουν αρκετή δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι πριν κάνουν δουλειά στο αγωνιστικό και αυτό είναι το μόνο σίγουρο από αυτό που βλέπουμε και από τους δύο τις τελευταίες εβδομάδες…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.