Προβληματικός ΠΑΟΚ έφθασε και... στα πέντε γκολ

Προβληματικός ΠΑΟΚ έφθασε και... στα πέντε γκολ

Προβληματικός ΠΑΟΚ έφθασε και... στα πέντε γκολ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη νέα πεντάρα σε αγώνα πρωταθλήματος και αναφέρεται σε μεταγραφικά θέματα που τον συνδέουν και με άλλες ομάδες.

Αλήθεια είναι… Ο ΠΑΟΚ στο Βόλο δεν ήταν τόσο καλός και κυριαρχικός όσο σε άλλες αναμετρήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Αυτό είναι και το εντυπωσιακό! Πώς το σύνολο του Λουτσέσκου κατάφερε σε ένα μέτριο απόγευμα, να βάλει πέντε γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι!

Δεν είναι τυχαίο και δεν είναι καθόλου αυτονόητο για οποιαδήποτε ομάδα να βάζει συνέχεια τέσσερα και πέντε γκολ. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου τα καταφέρνει φέτος με απίστευτη συνέπεια, σε σημείο να μετράει 11 ματς που σημειώνει από τέσσερα γκολ και πάνω. Από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά ο Δικέφαλος έχει εφτά ματς που σκοράρει τέσσερα, πέντε και έξι γκολ! Το κάνει ως επί το πλείστο με μικρομεσαίους, αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει τη δουλειά και την παραγωγικότητα της ομάδας η οποία δεν αμφισβητείται ούτε από τους πιο εμπαθείς επικριτές του Λουτσέσκου. Εκείνο που προφανώς προκαλεί ερωτηματικό, είναι αν το ποδόσφαιρο και η παραγωγή παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, μπορεί να φέρει σε διάρκεια, τα επιθυμητά αποτελέσματα και στα πιο μεγάλα ματς. Έρχεται η ώρα για να απαντηθεί κι αυτό το ερώτημα. Μέχρι τώρα είδαμε τον ΠΑΟΚ να σαρώνει στο Καραϊσκάκη, να μην κατεβαίνει στη Φιλαδέλφεια και να είναι πολύ μέτριος με τον Άρη, ίσως και με τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η αλήθεια και έρχεται η ώρα για τα επόμενα… Όποιος είναι σίγουρος ας κάνει εκτιμήσεις από τώρα…

Στο Βόλο όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5-1 χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να καθηλώσει τον αντίπαλο, έχοντας και πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο, με την πίεση του Βόλου και με τα αβίαστα λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα, ίσως και να ήταν η πρώτη φορά όπου τα πολλά γκολ τα έφερε η ποιότητα των παικτών και όχι τόσο πολύ η ομαδική δουλειά και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Τα τελειώματα Ντεσπόντοφ και Μουργκ έκαναν τη διαφορά, αφού ο ΠΑΟΚ πολλές άλλες μεγάλες φάσεις δεν έβγαλε. Χρήσιμο κι αυτό και σίγουρα μπορεί να επαναληφθεί σε πιο δύσκολα ματς.

Κάπως έτσι πάντως ο ΠΑΟΚ κέρδισε με αυτό το σπάνιο (για άλλους) σκορ, χωρίς:

- Να εντυπωσιάσει

- Να κυριαρχήσει

- Τον Κωνσταντέλια

- Να συνηθίσει στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο

- Να έχει πολλούς πρωταγωνιστές που διακρίθηκαν σε μεγάλο διάστημα αγώνα

Όλα αυτά αποτελούν επιτυχία και δίνουν μία άλλη διάσταση για την κατάσταση του ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή.

Επειδή από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τα ντέρμπι τα οποία είναι και πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα, μόνο μία πρώτη παρατήρηση: Για να κερδίσει και να κερδίζει ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι, πρέπει να προσέξει πάρα πολύ το παιχνίδι του ΧΩΡΙΣ την μπάλα και συνολικά την αμυντική του λειτουργία. Αυτό και μόνο για αρχή…

Όττο, χαφ και άλλοι

Καλό θα είναι ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει έναν πραγματικά ποιοτικό μπακ από τα δεξιά. Έναν παίκτη με προσωπικότητα για τα δύσκολα και φυσικά με ισορροπημένα χαρακτηριστικά σε φάση άμυνας και επίθεσης, παίκτη που θα ανεβάσει την πλευρά όπως ο Μπάμπα στα αριστερά. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι με βάση όλα τα δεδομένα που επικρατούν, αυτή πρέπει να είναι η μεταγραφική προτεραιότητα και κάπως έτσι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση για τον Ισπανό Όττο. Τον Ισπανό ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον αποκτήσει όταν και αν μείνει ελεύθερος από τη Γουλβς με την οποία είναι στα μαχαίρια και λόγω εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς. Οικονομικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι μακριά του για συμφωνία 1,5 ή 2,5 ετών με τους υπευθύνους και τον προπονητή να πιστεύουν ότι θα κάνει τη διαφορά παρά το ότι δείχνει και είναι εκτός ρυθμού αγώνων. Καταλαβαίνω από αυτή την αποφασιστικότητα και επειδή νομίζω ότι μπορώ να διαβάσω και τον Σαββίδη και πώς αντιδρά σε διάφορες συνθήκες, πώς θα κάνει αυτό το κάτι παραπάνω για να πάρει στον Λουτσέσκου έναν τέτοιο ποιοτικό μπακ που θα ανεβάσει την ομάδα.

Κάτι για τα χαφ του ΠΑΟΚ και τον Μαξίμοβιτς με τον οποίο συμφώνησε ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζω ότι τώρα που πήγε σε άλλη ομάδα περιμένετε να διαβάσετε απαξιωτικά σχόλια γι αυτόν και κάτι του στυλ… «δεν τον ήθελε και τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ». Έτσι έχετε συνηθίσει…

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι διεκδίκησε τον Μαξίμοβιτς και κάποια στιγμή βρήκε τη φόρμουλα για να πετύχει συμφωνία και με τη Χετάφε. Ήταν μεταγραφή τεσσάρων εκατομμυρίων προς την ομάδα. Ο Σαββίδης απόλυτα συνειδητά, αποδέχθηκε εισήγηση να ΜΗΝ δώσει τα εκατομμύρια για παίκτη που τελείωνε το συμβόλαιό του σε 12 μήνες και αντ αυτού απέκτησε με δανεισμό δύο άλλα ποιοτικά χαφ όπως ο Μεϊτέ και ο Μάρκος Αντόνιο. Στην πορεία (σχετικό ή άσχετο) ο ΠΑΟΚ έδωσε τρία εκατομμύρια και πήρε τον Ντεσπόντοφ. Από το καλοκαίρι και μετά και αφού η Χετάφε δεν άφησε έξω τον Σέρβο επειδή δεν υπέγραφε σε αυτούς, ήταν λογικό και αναμενόμενο να ανέβει η τιμή του. Έφθασε πολύ-πολύ ψηλά μαζί με τα sign fee (μπόνους υπογραφής) των ελεύθερων και εκεί προέκυψε ο Παναθηναϊκός που εδώ και ένα χρόνο τυχαίνει να πέφτει πολύ συχνά μέσα στους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να δώσει πολλά λεφτά στις μεταγραφές, τα δίνει και θα δούμε (μακροπρόθεσμα) τι ομάδα θα κάνει με τον Τερίμ προπονητή… Γιατί ΠΑΝΤΑ η ομάδα κάνει τους παίκτες. Και αφού μιλάμε για ΠΑΟΚ, όλη η πιάτσα ξέρει ότι (συνήθως) ο παίκτης εκτοξεύεται στα χέρια του Λουτσέσκου.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, για το κέντρο του έχει αποφασίσει πλέον να ποντάρει στον Μεϊτε, αφού ο Λουτσέσκου αυτόν θεωρεί ότι του κάνει τη δουλειά. Παίκτη τον οποίο έχει δοκιμάσει, βλέπει όσα όλοι εμείς στο παιχνίδι και τη ψυχοσύνθεσή του, και αποφάσισε (αφού εκείνος πάντα ξέρει περισσότερα) να τον εμπιστευθεί για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Μακάρι να έχει δίκιο ΚΑΙ σε αυτό…

* Πόσο έχουμε σήμερα; Κοιτάξτε που φθάσαμε στις 22 Ιανουαρίου και για την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού στο Ρέντη ΔΕΝ έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη! Τι σύμπτωση! Τίποτα απολύτως και για τις άλλες δολοφονίες έξω από γήπεδα στην Αθήνα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.