Ο Γιόνι Κάστρο ξέρει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και έρχεται αποφασισμένος για το restart στην καριέρα του (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Γιόνι Κάστρο ετοιμάζεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Γιόνι Κάστρο ετοιμάζεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη μεταγραφή από τη Γουλβς για να ανεβάσει την ποιότητα του ΠΑΟΚ στο δεξί άκρο της άμυνας του. Το Gazzetta γράφει για το παρασκήνιο της σημαντικής κίνησης των «ασπρόμαυρων».

Ο Γιόνι Κάστρο φτιάχνει βαλίτσες για το ταξίδι από τα Δυτικά Μίντλαντς στη Θεσσαλονίκη κι από το «Molineux» ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της Τούμπας προκειμένου να ντυθεί στα «ασπρόμαυρα» του ΠΑΟΚ βγάζοντας την κίτρινη φανέλα της Γουλβς που φορούσε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Γιόνι και τη Γουλβς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, οι «λύκοι» συμφώνησαν να αφήσουν ελεύθερο τον 29χρονο Ισπανό αμυντικό, που μόλις πάρει τα χαρτιά στα χέρια του θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει και τις συζητήσεις με τον «Δικέφαλο».

Ο Γιόνι βρίσκεται, εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες, σε επαφές με τους «ασπρόμαυρους». Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ξέρει πολύ καλά που έρχεται, σε ποια ομάδα έρχεται και ποιοι είναι οι στόχοι της.

Οι άνθρωποι από το scouting του ΠΑΟΚ φρόντισαν να τον βάλουν στο κλίμα, να του αναλύσουν το πρότζεκτ της ομάδας και ουσιαστικά να τον πείσουν να πει το «ναι». Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έδειξε ενδιαφέρον, μάλιστα, φρόντισε να παρακολουθήσει ζωντανά, μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης, την τελευταία αναμέτρηση των «ασπρόμαυρων» και το εντυπωσιακό πέρασμά τους με 1-5 από το «Πανθεσσαλικό» κόντρα στο Βόλο.

Τα υπόλοιπα θα οριστικοποιηθούν με την άφιξή του 29χρονου αμυντικού και του μάνατζέρ του στη Θεσσαλονίκη προς τα τέλη της εβδομάδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπογράψει συμβόλαιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Από τα αριστερά στα δεξιά των «λύκων»

Στο ερώτημα «μα, ο ΠΑΟΚ έψαχνε δεξί μπακ και παίρνει έναν που έκανε καριέρα ως αριστερός μπακ», υπάρχει απάντηση και εξήγηση για τη μεταφορά του Γιόνι από το αριστερό άκρο της άμυνας στη δεξιά πλευρά της Γουλβς

Τις δύο τελευταίες σεζόν, 2021-22 και 2022-23, τα παιχνίδια που έπαιξε ο Ισπανός μπακ ήταν μετρημένα. Και τα περισσότερα τα έκανε ως δεξιός μπακ ή μπακ-χαφ! Τι είχε συμβεί; Ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός στο ίδιο γόνατο, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, στις 4 Απριλίου 2021, τον είχε αφήσει εκτός δράσης στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2021-22. Έμεινε 307 ημέρες μακριά από τα γήπεδα. Επέστρεψε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σε έναν αγώνα εναντίον της Άρσεναλ, πρόλαβε να κάνει 13 συμμετοχές (όλες στο πρωτάθλημα της Premier League), πέτυχε 2 γκολ, ειδικά αυτό εναντίον της Αστον Βίλα ψηφίστηκε ως το καλύτερο του μήνα.

Στο μεταξύ ο Πορτογάλος προπονητής, Μπρούνο Λάζε, είχε αλλάξει το σύστημα σε 3-4-3, οπότε ο Γιόνι κλήθηκε να παίξει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά, καθώς η Γουλβς είχε δαπανήσει πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Γάλλο μπακ-χαφ Ραϊάν Αΐτ-Νουρί από την Ανζέ και ήταν αυτός που έπαιζε στην αριστερή πλευρά.

Ξεκίνησε βασικός την επόμενη σεζόν, 2022-23, ωστόσο η απομάκρυνση του Λάζε και η πρόσληψη του Ζουλιέν Λοπετέγκι αποδείχθηκε καθοριστική και ο κυριότερος λόγος που μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στη Λιντς και την αποβολή του -μετά από χρήση του VAR- τον άφησαν εκτός ομάδας. Και πάλι τα μισά από τα 23 συνολικά παιχνίδια τα έπαιξε ως δεξί μπακ.

Ο Γιόνι έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά στην Premier League αυτή τη σεζόν, ως αλλαγή στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ήταν βασικός στην εντός έδρας νίκη με 5-0 επί της Μπλάκπουλ για το League Cup και την ήττα με 3-2 από την Ίπσουιτς για την ίδια διοργάνωση.

Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πείσει τον Ισπανό ότι είναι η ιδανική επιλογή προκειμένου να κάνει ένα restart στην καριέρα του, που φάνηκε να μπαίνει σε άσχημο μονοπάτι μετά και το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που είχε στην προπόνηση της Γουλβς τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη διοίκηση είχε ορίζοντα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπου ο Ισπανός ποδοσφαιριστής είχε το ελεύθερο να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με τους «λύκους» να τον χρίζουν, ουσιαστικά, free agent γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να τον επαναφέρουν στην πρώτη ομάδα και να του πληρώσουν όλο το συμβόλαιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα