Ολυμπιακός: Οι τέσσερις άξονες που «πάτησε» και άλλαξε την ομάδα ο κόουτς Μεντιλίμπαρ (vids)

Ο Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Βάσκος προπονητής έχει... μεταμορφώσει τους Πειραιώτες από κάθε άποψη και το Gazzetta στέκεται στους τέσσερις βασικούς άξονές του στο πρώτο του διάστημα στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν υπήρξε ποτέ ένας άνθρωπος που να μην είναι προσγειωμένος ότι και να πετύχαινε. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση πάνω σε αυτό το σκέλος.

Ένας Ολυμπιακός που στα χέρια του Ισπανού τεχνικού έχει γίνει μία άλλη ομάδα. Μία ομάδα που έχει 2 νίκες με τη Φερεντσβάρος με 1-0 και έτσι ήρθε και η πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του θεσμού του Conference League. Και βέβαια στο ενδιάμεσο είχε το εντυπωσιακό 1-4 με τον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ο Βάσκος έχει παραδεχθεί δημοσίως πώς δεν αλλάζει τις ιδέες του σε σημείο... ξεροκεφαλιάς. Πάνω σε αυτό το επίπεδο θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα τέσσερα σκέλη πάνω στα οποία στηρίχθηκε.

Πιο επιθετική άμυνα: Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει και πιέζει. Πιέζει πιο έντονα, βγάζει πιο μεγάλη επιθετικότητα και δεν αφήνει τις φάσεις γενικότερα. Εάν μέσα από το πρέσινγκ του βγουν και φάσεις μπροστά τότε ακόμα καλύτερα. Βέβαια πάνω σε αυτόν τον τομέα η ομάδα έχει βοηθηθεί και από την παρουσία παικτών σαν τον εξαιρετικό στόπερ Νταβίντ Κάρμο.

Ο ίδιος πριν τη Φερεντσβάρος για το πολύ σημαντικό στοιχείο που θα έκρινε τον αγώνα είχε πει πώς «αν μπούμε προσεκτικά και πιέσουμε ψηλά και υποχρεώσουμε τον αντίπαλο να παίξει στο δικό μας ρυθμό, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον αντίπαλό μας. Αν όμως μας πιέσουν και μείνουμε πίσω, δε θα είναι τα πράγματα καλά για εμάς. Εμένα μου αρέσει οι ομάδες μου να πιέζουν ψηλά και να μη μένουν πίσω στην άμυνά τους».

Πιο γρήγορες επιθέσεις: Ο Ολυμπιακός ως ομάδα το έχει αυτό. Έχει τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και είναι μία ομάδα που το κάνει αυτό ακόμα και όταν δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Είναι κάτι που το επιζητά ο Ισπανός κόουτς και θέλει να συμβαίνει όσο πιο συχνά είναι εφικτό.

Η τριάδα στα χαφ και οι Ορτα - Τσικίνιο: Ναι βέβαια υπάρχει η ποιότητα του Ποντένσε και άλλων παικτών μπροστά όμως η τριάδα Εσε - Ορτα - Τσικίνιο έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική βάση στον άξονα. Ο Μεντιλίμπαρ το έχει δουλέψει αυτό το κομμάτι, έχει πάρει ήδη πολλά πράγματα από αυτό και είναι ένας τομέας που έχει αλλάξει για τα καλά τον Ολυμπιακός προς τη θετική κατεύθυνση φυσικά.

Το κομμάτι της ψυχολογίας: Από την πρώτη στιγμή ο Μεντιλίμπαρ στεκόταν στο πόσο ποιοτικοί είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού και το τι μπορεί να πετύχουν. Τα έχει πει εξαρχής και στους ίδιους. Τόσο για την ποιότητά τους όσο και για την προοπτική τους. Και βέβαια μέσα από τα καλά αποτελέσματα οι ποδοσφαιριστές φτιάχνουν για τα καλά και τη ψυχολογία τους και την αυτοπεποίθησή τους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα