Αρης: Τα δύο ματς που μπορεί να δώσουν (και) βαθμολογικό κίνητρο

Αρης: Τα δύο ματς που μπορεί να δώσουν (και) βαθμολογικό κίνητρο

Αρης: Τα δύο ματς που μπορεί να δώσουν (και) βαθμολογικό κίνητρο

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που μπορούν να δώσουν και…βαθμολογικό κίνητρο στον Άρη.

Ο Άρης κόντρα στην Λαμία πέτυχε την δεύτερη νίκη του στα play off και μαζί με την ΑΕΚ είναι οι δυο ομάδες με το απόλυτο ως τώρα στην διαδικασία. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάντζιου και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και 3 γκολ έβαλε και πολλά ακόμα θα μπορούσε να είχε σκοράρει, ενώ ο προπονητής της ομάδας βρήκε την ευκαιρία να κάνει και κάποιες δοκιμές με κυριότερη αυτή της χρησιμοποίησης δύο φορ μαζί. Αν δεν κάνει σε αυτά τα παιχνίδια τις δοκιμές του, δεν θα τις κάνει ποτέ, οπότε μπορεί να μην…περπάτησε ιδιαίτερα αυτό το σχήμα, αλλά όταν…τρέχεις με το κλασικό σου σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο, όλα είναι καλά.

Πλέον ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό έχει δύο αγώνες που μπορούν να καθορίσουν ένα διαφορετικό…μίνι πρωτάθλημα για τον ίδιο. Κακά τα ψέματα τα κίνητρα στα play off για τον Άρη πριν την διαδικασία είχαν να κάνουν κυρίως με το γόητρο, αλλά και την προετοιμασία της ομάδας για τον τελικό. Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα με 2 νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν προφανώς θα αποκτήσει και βαθμολογικό κίνητρο. Και πάλι φαβορί θα είναι οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω-ειδικά στην Ελλάδα- αλλά σε κάθε περίπτωση όταν είσαι 6 βαθμούς μακριά και μένουν 7 παιχνίδια…το παλεύεις.

Κόντρα στον Ολυμπιακό αρχικά το άγχος και το must win θα το έχουν οι γηπεδούχοι. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις όταν ο Άρης δεν πήρε βαθμό. Και ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα από το big5 που ο Άρης δεν κατάφερε να αποσπάσει βαθμό ως τώρα. Υπήρξαν αλήθεια πολλές συγκυρίες και 2…εξαιρετικοί διαιτητές. Ένας Σουηδοιρακινός στο πρώτο παιχνίδι και ένας Δανοιρανός στο δεύτερο. Στο πρώτο ματς βέβαια μετά το δοκάρι του Νταρίντα στο 1-1 ο Άρης κατέρρευσε στο διάστημα που μόλις είχε έρθει ο Μάντζιος και προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Στο ματς στο Βικελίδης για όσους το θυμούνται πέρα από το λάθος του Χουτεσιώτη, δόθηκε το πέναλτι που δεν θα έδινε ούτε ο οργανωτής της κερκίδας στην θύρα 7 σε ένα παιχνίδι που ο Άρης έπαιζε με μισή ομάδα 3 μόλις μέρες μετά την τεράστια πρόκριση επί της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Θεωρώ ότι το τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στους 2 αντιπάλους θα είναι τελείως διαφορετικό και με έναν 50ρισιο ρέφερι ο Άρης έχει τύχη για αποτέλεσμα απέναντι σε ένα Ολυμπιακό που είναι στην καλύτερη κατάσταση του από την αρχή της σεζόν. Ματς που σε κάθε περίπτωση είναι για τον…Μάντζιο, πίσω από την μπάλα, καλή αμυντική συμπεριφορά, ενισχυμένο κέντρο και γρήγορες αντεπιθέσεις με στόχο να γίνουν οι όποιες ευκαιρίες γκολ. Ο Άρης θα βρει ευκαιρίες στο Καραϊσκάκης, το ζητούμενο είναι πόσες θα δώσει στον Ολυμπιακό. Ενισχυμένο κέντρο λογικά με Βερστράτε, Ζουλ και Νταρίντα μπροστά τους αφού λείπει ο Βέλεθ και θα πρέπει να γίνει και μία διαχείριση με Μανού-λογικά θα μπει αλλαγή-, ενώ πολύ πιθανή είναι και η επιστροφή των Μοντόγια, Σαβέριο αριστερά (εγώ θα έβαζα Σαμόρα βασικό και θα έφερνα Σαβέριο από τον πάγκο, αλλά ο Μάντζιος έχει την ευθύνη και εγώ γράφω μία άποψη χωρίς καμία…επίπτωση, όπως όλοι άλλωστε έξω από τον χορό!). Όπως θα ξεκινούσα και Φέτφα αντί του Σουλειμάνοφ, αλλά όλα αυτά μάλλον δείχνουν ότι πλέον ο προπονητής του Άρη έχει πολλαπλές επιλογές και ξέρει καλύτερα από τον καθέναν ποιον να επιλέξει και το κάνει με επιτυχία.

Για να δούμε επίσης, ποιος θα πάρει κεφάλι από τους 2 καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος, τον Μορόν και τον Ελ Κααμπί. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τον Άρη να έχει την δυνατότητα να τα καταφέρει περιορίζοντας τα ατομικά λάθη και παίζοντας συγκεντρωμένος για όλο το ματς. Αν φύγει με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκης το ματς με τον Παναθηναϊκό στο έτσι και αλλιώς κατάμεστο Βικελίδης θα αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον…

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ;

Από εκεί και έπειτα οι μεθοδεύσεις καλά κρατούν για τον τελικό. Δεν είναι έτοιμο το ΚΡΑΤΙΚΟ με διαχειριστή την δημοτική αρχή, Πανθεσσαλικό και αποτελεί εξαίρεση μας είπε ο κ. Υπουργός, αλλά για το ΟΑΚΑ που έχει πολλαπλάσια ζητήματα και φυσικά δεν έχει άδεια ούτε…κουβέντα. Η πιο μεγάλη πλάκα είναι όμως από τις προθέσεις της ΟΥΕΦΑ για τον τελικό του Conference. Αν πάνε ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ τελικό θα πάρουν από 8500 εισιτήρια! Πώς είπατε; Μα είναι δυνατόν; Και πώς θα καλύψουμε τις ανάγκες των οπαδών μας; Προφανώς ο κ. Μαρινάκης και ο όποιος αντικαθιστά τον κ. Σαββίδη τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, θα ζητήσουν το παιχνίδι να γίνει κεκλεισμένων γιατί οι ανάγκες των οπαδών τους είναι πολύ μεγαλύτερες από 8500 και φυσικά αμέσως μετά η UEFA θα το αποδεχθεί και θα προτείνει ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ή ΤΟΥ ΟΣΦΠ! ΤΙ ΟΧΙ;

Λίγο ντροπή…

ΥΓ. Τι να πει κανείς για το πανό των φίλων του Παναθηναϊκού. Να το πιάσω ιστορικά, αθλητικά, ελληνικά, κοινωνικά; Μισαλλοδοξία στην Ελλάδα του 2024 ο Βορράς και ο Νότος; Ηλιθιότητα; Ασχετοσύνη; Μικροπρέπεια; Όλα αυτά μαζί και ακόμα χειρότερα; Μόνο παρήγορο ότι είναι μία ισχνή μειοψηφία όλοι αυτοί. Σε κάθε γήπεδο που σηκώνουν τέτοια…κορεό, σε κάθε γήπεδο που ζητούν λευτεριά για τα αδέρφια τους που βρίσκονται στην φυλακή για δολοφονία. Ανεξάρτητα από χρώματα, θύρες, οργανωμένες ή μη κερκίδες. Μία μικρή μειοψηφία, ανάλογη όσων φωνασκούν με παρόμοιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς ντροπή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!